Pääministeri Orpo tapaa tänään liittojohtajat

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) tapaa tänään iltapäivällä keskeiset palkansaaja- ja työnantajajärjestöt virka-asunnollaan Kesärannassa.

Kyseessä on uusi yritys etsiä neuvotteluyhteyttä vientivetoisesta työmarkkinamallista. Neuvottelut ovat olleet katkolla kuukausia. Palkansaajien keskusjärjestö SAK katkaisi työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen kahdenväliset neuvottelut ennen joulua, koska hallitus ei suostunut laajentamaan neuvotteluita muihin työelämäuudistuksiin.

Hallitus on sanonut jo aiemmin toivovansa, että työmarkkinamallista päästäisiin sopuun kaksikantaisesti.

SAK:hon kuuluvan Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kommentoi aiemmin toivovansa, että hallituksella on valmiutta neuvotella myös esimerkiksi paikallisesta sopimisesta ja työrauhalainsäädännöstä.

– Toivon, että tämä ei ole mitään taktista teatteria, missä yritetään osoittaa, että taaskaan ne eivät suostu neuvottelemaan meidän kanssamme, vaikka heille on mahdollisuutta tarjottu, Aalto sanoi.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ otti kutsun vastaan tyytyväisenä. OAJ:n hallitus esitti helmikuun alussa kokouksessaan, että pääministeri kutsuisi keskeiset liitot koolle, puheenjohtaja Katarina Murto kertoi aiemmin tiedotteessa.

Tapaamiseen osallistuu myös valtakunnansovittelija Anu Sajavaara.

Lue myös:

    Uusimmat