Mainos

KRP selvitti Al-Taeen kirjoitusten laillisuutta jo viime kuussa – ei epäillä rikosta

7:41
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin kommentoi Al-Taeen tilannetta medialle.

Keskusrikospoliisi päätti jo huhtikuussa, ettei SDP:n kansanedustajaa Hussein al-Taeeta ole syytä epäillä rikoksesta hänen vanhojen kirjoitustensa takia. Rikosilmoituksen oli tehnyt KRP:lle yksityishenkilö. KRP teki asiasta selvityksen ja päätyi siihen, että esitutkintaa ei aloiteta.

Selvitys on tehty ennen kuin Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV) pyysi toukokuussa poliisia selvittämään, onko al-Taeen Facebook-kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta. Kyse oli tuoreen kansanedustajan vuosien takaisista Facebook-kirjoituksista, joissa hän solvasi muun muassa sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila kertoi tuolloin, että myös VKSV:lle tehdyn tutkintapyynnön oli tehnyt yksityishenkilö. Pian tämän jälkeen SDP tiedotti, että al-Taee on ollut sairaalahoidossa ja että tämä on sairauslomalla.

VKSV:n pyynnössä ei ole kyse samasta tutkintapyynnöstä, jota KRP käsitteli. STT ei ole toistaiseksi tavoittanut Mantilaa kommentoimaan sitä, riittääkö KRP:n selvitys virastolle vai voidaanko kirjoitukset tutkia vielä uudestaan.

Valheiden vyyhti

Tuore kansanedustaja al-Taee astui viime viikolla julkisuuteen ja pyysi anteeksi vuosien takaisia Facebook-kirjoituksiaan.

STT kysyi al-Taeelta kirjoitusten kuvakaappauksista jo viime vuoden marraskuussa, jolloin hän työskenteli konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Al-Taee kiisti silloin kirjoitukset ja epäili kuvien aitoutta.

– En tunnista sanoja omakseni, eivätkä istu arvoihini millään lailla. Tuntuu omituiselta, että joku tarkoituksenhakuisesti pyrkii kyseenalaistamaan agendojani tällä tavalla. Minusta tässä on selkeä mustamaalausyritys. STT:n on hyvä tarkkaan pohtia tässä, että miten se ei tule käytetyksi välineenä minun tai kenenkään muun maineen tai työn kyseenalaistamiseen ilman tolkullista näyttöä, al-Taee kirjoitti marraskuussa sähköpostissaan STT:lle.

Viime viikolla al-Taee myönsi blogissaan kirjoitusten olevan aitoja. Kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) sanoi, että al-Taeen anteeksipyyntö SDP:n eduskuntaryhmälle riittää eikä hänelle ole näillä näkymin luvassa muita seuraamuksia eduskuntaryhmän puolelta.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja