Schumacher jää kaipaamaan fanejaan

Uransa formula ykkösissä sunnuntaina päättänyt seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher oli liki sanaton Brasilian GP:n jälkeen. Schumacher päätti uransa neljänteen sijaan ohitettuaan näyttävästi muun muassa Giancarlo Fisichellan ja Kimi Räikkösen.

- Todella vaikea löytää sanoja kuvaamaan mitä tunnen. Mutta jos jotakin jään kaipaamaan, niin faneja. Heiltä olen saanut tukea vaikeinakin aikoina, Schumacher kiitteli.

Urallaan liki kaikki F1-sarjan kuljettajien ennätykset rikkonut 37-vuotias saksalainen keräsi mainetta myös häikäilemättömänä menestyksen tavoittelijana.

- Matkan varrella oli asioita, jotka näin jälkeenpäin ajatellen tekisin toisin. En kuitenkaan halua puida aihetta enempää, Schumacher tunnusti.

Kerpenin kaupunginjohtaja Marlies Sieberg kertoi kaupungin aikovan nimetä kadun nykyisin Sveitsissä asuvan Schumacherin mukaan. F1-tähti on syntyisin saksalaisesta Kerpenin kaupungista.

Ferrarin kotikaupungin Maranellon johtaja Lucia Bursi puolestaan lupasi esittää kaupungin johdolle, että Schumacher kutsutaan italialaiskaupungin kunniakansalaiseksi.

Merkel kiitteli nerokasta kuljettajaa

Schumacheria ylistivät myös Saksan liittokansleri Angela Merkel sekä jalkapallolegenda Franz Beckenbauer. Merkelin mukaan Schumacher toi ripauksen nerokkuutta rata-autoiluun.

-Olet samalla listalla Saksan urheilun suurnimien Max Schmelingin, Fritz Walterin, Franz Beckenbauerin, Boris Beckerin ja Steffi Grafin kanssa, Merkel totesi Bild-lehdessä.

Beckenbauerin mielestä on surullista, että Schumacher lopettaa uransa.

- Meidän kaikkien aikojen paras kilpa-autoilijamme olisi voinut näyttää tietä (muille) vielä muutaman vuoden, Beckenbauer ruoti.

Brasilian gp:n jälkeen Schumacheria ylistivät myös lajin entiset kuljettajatähdet.

- Hänen saavutuksensa ovat huikeita. En usko, että näemme pitkään aikaan tai ehkä koskaan kuljettajaa, joka pystyy hänen ennätyksensä rikkomaan, kaksi F1-mestaruutta ajanut Mika Häkkinen totesi.

- Hän on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista. Hän kuuluu samaan kastiin Juan Manuel Fangion, Jim Clarkin, Jackie Stewartin ja Ayrton Sennan kanssa, kaksi mestaruutta voittanut Emerson Fittipaldi tuumi.

- Jos Michaelin uraa jotenkin summaa, niin päällimmäiseksi jää mieleen, ettei hänellä koskaan ollut pidempää huonoa jaksoa. Hänellä oli huonoja kisoja, kuten kaikilla kuljettajilla on, mutta ei koskaan jaksoa, jonka aikana hän olisi ajanut toistuvasti huonosti, Ferrarin tekninen johtaja Ross Brawn totesi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat