Formuloissa useita jäähyväisiä

F1-sarjassa vietettiin monia jäähyväisiä Brasilian GP:n myötä. Lopettajista suurimman huomion keräsi ajouransa lopettanut Michael Schumacher. Rengastoimittaja Michelin puolestaan lopetti parhaan tuloksen kera, kun ranskalaisrenkailla ajettiin sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuteen. Ensi kaudella Bridgestone rengastaa kaikki tallit.

Kärkikuljettajista tallinsa hyvästelivät Renault'lta McLarenille vaihtava Fernando Alonso ja McLarenilta Ferrarille siirtyvä Kimi Räikkönen.

Moottorintoimittaja Cosworth joutui niin ikään lopettamaan pitkän F1-taipaleensa ainakin toistaiseksi, kun sille ei enää ensi kaudelle löytynyt asiakastallia Williamsin siirryttyä Toyota-moottoreihin ja Toro Rosson vaihdettua joko Ferrari tai Renault -koneisiin.

Tupakkamainoskiellon laajentuessa yhä uusiin maihin jättivät Renault'n sponsori Mild Seven ja Honda-tallin tukija British American Tobacco F1:n kauden päätteeksi. Philip Morrisin Marlboro-merkki on näin ollen ensi kauden ainoa tupakkamainostaja F1:ssä.

MF1-nimisen tallin taival päättyi myös, sillä maanantaina vahvistettiin, että tallin ensi vuoden virallinen nimi on Spyker.

Kauden toiseksi viimeisessä kisassa Japanin Suzukassa vietettiin radan jäähyväisiä, sillä ensi vuonna Japanissa ajetaan Fujissa.

Kauden mittaan kuninkuusluokasta poistuivat vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve ja 7 osakilpailua voittanut Juan Pablo Montoya.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat