Mainos

Schröderin Kiinan-vierailun ohjelma supistuu

Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin tämänviikkoisen Kiinan-vierailun ohjelma supistuu, ja matka jää työvierailuksi aiotun virallisen vierailun sijasta, kertoi Schröderin neuvonantaja tänään.

Muutokset vierailuohjelmaan tehtiin Kiinan hallituksen aloitteesta sen jälkeen kun Nato varhain lauantaina vahingossa pommitti Kiinan Belgradin-lähetystöä, ulkopolitiikan neuvonantaja Michael Steiner kertoi ARD-televisiolle.

Steinerin mukaan Schröder yrittää matkansa aikana saada Kiinan tuen länsimaiden pyrkimyksille valmistella YK:n päätöslauselma, joka valtuuttaisi rauhanturvajoukkojen lähettämisen Kosovoon. Lähetystön pommittaminen on synnyttänyt laajoja mielenosoituksia Kiinassa. Steinerin mukaan Kiina ei ole kuitenkaan ainakaan vielä sanonut Saksalle, että se aikoisi käyttää veto-oikeuttaan Kosovoa koskevaan YK:n päätöslauselmaehdotukseen.

Schröderin on määrä matkustaa Kiinaan huomenna. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen hänen mukanaan ei matkusta kauppavaltuuskuntaa. Viisipäiväiseksi kaavailtua matkaa ollaan myös lyhentämässä, mutta Steiner ei kertonut kuinka paljon.

-Kiinalaisosapuoli teki selväksi, että nykyisissä olosuhteissa... ei olisi sopivaa, että laaja kauppavaltuuskunta matkustaisi Schröderin mukana, Steiner sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.