Mainos

Savustuspistooli, iPhone X ja karaokemikki ovat tämän joulun hittilahjoja – "Kannattaa hankkia mahdollisimman pian, jotta jouluksi saa"

Suosituimmat hittilahjat voivat loppua kaupoista jo ennen joulua.

MTV:n suorittama kysely paljastaa, että joulun suosikkilahjoja ovat edelleen matkapuhelimet sekä pelikonsolit, mutta listoille on alkanut ilmestyä myös uudempia ja hieman erilaisempia vekottimia.

Esimerkiksi DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo, että puhelimiin liitettävä karaokemikki näyttää ottavan jalansijaa markkinoilla.

– Black Fridayssa niiden menekki yllätti, ja näyttääkin siltä, että monessa kodilla laulellaan karaokea tämän uuden lisälaitteen avulla.

Aavikko myös odottaa, että kauko-ohjattavat dronet tulevat olemaan yhä suositumpia lahjoja tänä vuonna.

Savustuspistooleja ja älypuhelimia

Gigantista kerrotaan MTV:lle, että joulun alla myydään puhelimien lisäksi esimerkiksi pelikonsoleita, sähköhammasharjoja ja kahvinkeittimiä.

– Puhelimista varmasti tullaan myymään Honor 8 ja 9 -puhelimia, Samsungin erilaisia puhelimia ja paljon iPhoneja, Gigantin Markkinointijohtaja Niko Sandström kertoo.

Gigantti odottaa kuitenkin pienimuotoista hittiä hieman erikoisemmasta lahjasta, joka soveltuu erityisesti ruoanlaiton ja savun maun ystävälle.

– Ruoanlaiton ystäville savupistooli on kova juttu tänä jouluna. Sillä voi laittaa savun makua ruokaan kuin ruokaan tai juomaan.

IPhonen hinta jo alle 300

Powerilla myös uskotaan siihen, että älypuhelimet ovat tämän joulun suosituimpia joululahjoja.

– Tänä vuonna erityisesti iPhoneja tullaan myymään paljon, sillä edullisimman iPhonen saa jo alle kolmellasadalla eurolla. Myös pelikonsolien myyntimäärät kasvavat merkittävästi joka joulu, mutta tänä jouluna tullaan myymään aiempaa enemmän myös PC -pelaamiseen liittyviä laitteita, kuten peliläppäreitä, pelihiiriä, näppäimistöjä, kuulokkeita ja muita oheislaitteita, Powerin markkinointipäällikkö Perttu Partanen kertoo.

Lapsille robotteja...

Verkkokauppa.comista ostetaan puolestaan lapsille robotteja ja kauko-ohjattavia.

– Älylaitteiden suosio on vetänyt perässään paljon laitteita, joilla voi leikkiä älylaitteen, kuten puhelimen, avustuksella. Hienointa tässä on se, että nämä lelut kannustavat oppimaan ohjelmointitaitoja tai pohtimaan ratkaisuja automaation osalta, toteaa leluista vastaava tuotepäällikkö Linda Järnström Verkkokauppa.comista.

Elisalta kerrotaan, että monen kotoa löytyvä tablet-laite saattaa saada tänä jouluna päiviystä.

– Monet laitteet on ostettu 3–4 vuotta sitten, joten ne alkavat olla aikansa nähneitä, joten niitä halutaan päivittää. Joulun hittilahjoja tulevat olemaan myös varmasti sportti- ja hybridikellot, jotka ovat kehittyenet vuosi vuodelta eteenpäin, Elisan tuotemarkkinointipäällikkö Mikko Pukkila kertoo MTV:lle.

"Kannattaa hankkia niin pian kuin mahdollista"

Sami Aavikko Dna:lta huomauttaa, että että ainakin Applen iPhonet kannattaa käytännössä hankkia niin pian kuin mahdollista, jotta jouluksi saa mieleisen laitteen.

– IPhone X pitäisi varata heti, jotta sellaisen voi ylipäätään vielä ennen joulua saada.

Ovatko jotkut tuotteet olleet jo niin suosittuja, ettei niitä ei enää saa ennen joulua? Mitkä tuotteet mahdollisesti loppuvat?

– Ei meillä ainakaan, olemme vahvasti panostaneet saatavuuteen. Meillä on usko ja toivo, että suosituimpiakin lahjoja riittää sinne jouluun saakka. Ei ihan heti löydetty tuotteita, jotka voisivat loppua. Olemme valmistautuneet huolellisesti joulukauppaan, Niko Sandström Gigantista kertoo.

– Tänä vuonna saavutetun suuren myynninkasvun myötä olemme varautuneet joulusesonkiin hyvin ja isoilla tuote-erillä. Tästäkin huolimatta osa halutuimmista tuotteista voi loppua ennen joulua suuren kysynnän vuoksi, Perttu Partanen Powerilta kertoo.

***

11:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.