Mainos

Savonlinnan oopperajuhlilla ennätysyleisö

Savonlinnan tämänvuotiset oopperajuhlat olivat ennätyksellisen suositut. Tänään päättyneiden juhlien yleisömäärä kohosi lähes 70 000:een. Edellinen viime vuonna saavutettu ennätys lyötiin muutamalla tuhannella kävijällä.

- Esitysmäärä on meillä pysynyt koko ajan vakiona, mutta täyttöprosentti on vuodesta 1999 lähtien kasvanut, juhlien markkinointipäällikkö Helena Kontiainen kertoi. Lippujen myyntiprosentti nousi 92-prosenttiin ja konserttien 84 prosenttiin.

Keskimääräisesti parhaiten menestyivät juhlien omat tuotannot. Niiden liput vaihtoivat omistajaa 96-prosenttisesti.

Omatuotantoisia ensi-iltoja oli Savonlinnassa kaksi, Aarre Merikannon Juha ja Richard Wagnerin Tristan ja Isolde.

-Juhan lipuista myytiin 95 prosenttia. Harvoin suomalainen tuotanto yltää näin korkealle ja täyttää vielä budjettiodotuksetkin, Kontiainen huomautti.

Juha herätti myös ulkomaisten oopperatalojen kiinnostuksen, ja sen toivottiin leviävän myös kansainväliseen ohjelmistoon.

Ensi vuoden oopperajuhlien lipunmyynti on jo kovassa käynnissä: lippuja on myyty tai varattu jo yli 10 000 kappaletta. Tulevan festivaalin lippujen myynti aloitettiin nyt ensi kertaa kuluvan kauden aikana.

Oopperaesittelyjen suosio nousi 2,5-kertaiseksi. Mahdollisuutta tutustua etukäteen illan teokseen ja kuunnella sen tekijöiden mietteitä käytti hyväkseen 1500 oopperanystävää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.