Savonlinnalainen panimo sai yllättävän kirjeen Nato-olutta nauttineelta puolustusministeriltä – "Hieman kyllä kulmakarvojani nostin"

Suomalaisoluesta tuli maailmankuulu – MTV paikalla Savonlinnassa, jossa pannaan ilmiöksi noussutta Nato-olutta 7:39
Suomalaisoluesta tuli maailmankuulu – MTV vieraili Savonlinnassa ilmiöksi nousseen Nato-oluen valmistuspaikassa

Hittituotteeksi yhdessä yössä nousseen Nato-oluen valmistaja sai yllättävää postia puolustusministeriltä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) lähetti postia savonlinnalaiselle Olaf Brewing -panimolle. Panimo kertoo asiasta Twitter-tilillään.

Olaf Brewingin julkaisemassa kuvassa näkyy puolustusministeriön tunnuksella varustettu kirje, joka on päivätty 14. huhtikuuta 2023 ja allekirjoittajana on Antti Kaikkonen.

Viestissä Kaikkonen kertoo "erään Nato-oluen lyhyen tarinan",  joka alkoi keväällä 2022, kun Kaikkonen sai kansanedustaja Hanna Kososelta (kesk.) lahjaksi tölkin Olaf Brewingin valmistamaa Otan-olutta.

– Ajattelin, että tämä korkataan sitten, kun hanke on maalissa. Laitoin purkin jääkaappiin, jossa se saikin sitten hieman odottaa, Kaikkonen kirjoittaa.

Kulmakarvat kohosivat olutta siemaillessa

Kirjeen edetessä Kaikkoinen kertaa hakemusprosessin keskeiset vaiheet.

Tarina huipentuu perjantaihin 31.3.2023. Turkin parlamentti oli edellisenä päivänä monien vaiheiden jälkeen viimein ratifioinut Suomen Nato-jäsenyyden viimeisenä jäsenmaana.

– Illalla oli aikaa ottaa hyvin jäähdytetty Nato-olut jääkaapista ja korkata auki, Kaikkonen kirjoittaa.

Oluen siemailun ohessa Kaikkonen tarkasteli tölkin etikettiä ja huomasi yllättävän sattuman: hän oli korkannut Otan-oluen sen parasta ennen -päivämääränä 31.3.2023.

– Hieman kyllä kulmakarvojani nostin, kun silmäni osuivat parasta ennen -päivämäärään.

Juoma, jonka tölkkejä koristavat sotilasliitto Naton värit ja kolpakkoa pitelevä ritari, tuli myyntiin toukokuussa 2022 vajaat kolme kuukautta Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.

Olaf Brewingin ei ole tarvinnut hakea inspiraatiota tuotteeseen kaukaa: sodan syttyminen Euroopassa käynnisti kiivaan keskustelun siitä, pitäisikö Suomen liittyä Natoon.

Toukokuun 15. päivä Suomen valtiojohto ilmoitti virallisesti Suomen hakevan Naton jäsenyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat