Mainos

Savon Voiman johto suosittaa fuusiota Kuopion kanssa

Savon Voima Oy:n johto suosittaa kuntaomistajilleen yhdistymistä Kuopion Energian kanssa ja esittää, miten ne halutessaan voivat saada siitä tuloa. Savon Voiman toimitusjohtaja Juhani Mustamo kommentoi tilannetta tänään sen jälkeen, kun ruotsalainen energiakonserni Vattenfall ei pystynyt saamaan savolaisyhtiön osake-enemmistöä haltuunsa.

Mustamo houkuttelee kuntia vaihtoehdolla, jonka mukaan uusi konserniyhtiö voisi jakaa omistajille tuottoa vakautetun pääomalainan korkoina.
-Kuuleman mukaan rahalaitoksissa ollaan kiinnostuneita 7 prosentin tuoton tuottavista papereista. Jos joku omistaja haluaa rahat heti näppiinsä, tässä on yksi mahdollisuus.

Mustamo ei vierasta myöskään Espoon Sähkö Oy:n tuloa uuden konsernin osaomistajaksi, jolloin halukkaat kunnat myisivät osakkeensa Espoolle.
-Jos kunta myy osakkeet Espoolle, se saa enemmän rahaa, mutta menettää päätäntävallan. Jos se myy velkakirjan, se saa vähän vähemmän rahaa, mutta säilyttää osakkeet uudessa yhtiössä, Mustamo tiivisti.

Savolaisessa energiapelissä on edelleen useita vaihtoehtoja. Vattenfall lupaa harkita jatkotoimia. Viiden maakunnallisen energiayhtiön muodostaman Itä-Suomen Energia Oy:n tarjous Savon Voimasta on kuntien harkittavana, ja Imatran Voima on valmis ostamaan Kuopion Energian ja samalla osan Savon Voimasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.