Sauli Niinistö ystävyydestään Hjallis Harkimon kanssa: ”Aitoja ystäviään hän on aina valmis auttamaan”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Hjallis Harkimon pitkäaikainen ystävä.

Toimittaja Marko Lempisen uutuuskirja Harkimo: Tarina likaisesta Harrysta (Otava) kertoo liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimon tarinan. Kirjaa varten on haastateltu useita Harkimon tuntevia ihmisiä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tuntenut Harkimon jo pitkään.

– Tutustuin Hjallikseen muistaakseni joskus 1990-luvulla. Uskoisin, että tämä tapahtui jollain tavalla Rauramon Anssin kautta. Olimme Anssin kanssa jo entuudestaan kavereita, ja hän puolestaan oli ystävystynyt Hjalliksen kanssa, Niinistö kertoo kirjan mukaan talvella 2019.

Niinistön mukaan Harkimo on ystävilleen lojaali.

– Tunnen Hjalliksen hyvin, kuten tietysti tunnen paljon muitakin ihmisiä. Olemme olleet jonkun verran tekemisissä vapaa-ajalla, ja sellainen huomio ainakin minulle on jäänyt, että aitoja ystäviään hän on aina valmis auttamaan. Ja tarkoitan, että kovassa pulassakin olevia, Niinistö sanoo.

Vuonna 2007 Sauli Niinistö perusti hyväntekeväisyyssäätiön, jonka tarkoituksena oli auttaa vähävaraisia perheitä esimerkiksi oppikirjojen hankinnassa ja harrastustoiminnan kuluissa. Harkimo oli mukana perustamassa säätiötä.

– Minulla ei ole kokemusta siitä, millainen toimija Hjallis on perinteisessä liikemaailmassa. Säätiön kokouksissa sellaisen havainnon kuitenkin tein, että kun Hjallis sanoi ”nyt tehdään tämä”, niin se myös tarkoitti sitä. Hjallis sai asiat liikkeelle heti, Niinistö kertoo kirjassa.

Kirjan mukaan Niinistö ja Harkimo eivät viime aikoina ole olleet läheisesti tekemisissä.

– No, nyt emme ole tavanneet pitkiin aikoihin. En edes muista, milloin viimeksi. Yhteydenpito on jäänyt puheluiden varaan, presidentti Niinistö kertoo talvella 2019.

Hjallis Harkimo on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Liike Nytin ehdokkaana.

Lue myös:

    Uusimmat