Aake Kalliala kuvailee Hjallis Harkimoa uutuuskirjassa: "Naistenmiehenä Hjallista aktiivisempaa ei taida olla ihan helppo löytää"

Aake Kalliala kertoo Hjallis Harkimon lainanneen häneltä aikoinaan usein rahaa.

Toimittaja Marko Lempisen uutuuskirja Harkimo: Tarina likaisesta Harrysta (Otava) kertoo liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimon tarinan. Kirjaa varten on haastateltu useita Harkimon tuntevia ihmisiä.

Kirjassa Harkimon sisäpiiriläisistä monet kunnioittivat hänen sydämellisyyttään ja lempeyttään bisnesroolin ulkopuolella. Ystävien mukaan Harkimon tunteellisuus purkautui monesti itkun muodossa.

– Hjallis on läheisille ystävilleen äärimmäisen lojaali. Hän on aina ollut valmis auttamaan ystäviään, ja tarvittaessa myös pelastamaan kiperistä tilanteista, Henrik de la Chapelle sanoo.

Näyttelijä Aake Kalliala tutustui Harkimoon 1990-luvulla Nilsiän Tahkovuorella. Kirjan mukaan Kalliala luonnehti Harkimoa ”hemmetin erikoiseksi kaveriksi, jonka kanssa aika ei koskaan käynyt pitkäksi”.

– Kapakoissakin tuli takavuosina käytyä usein. Lähes joka kerta Hjallis pyysi 50 euroa tai hieman suuremman summan lainaksi. Kaikki on kuitenkin puolin ja toisin maksettu takaisin, Kalliala kertoo.

Kalliala ei ymmärtänyt, miksi Harkimo oli niin suosittu naisten keskuudessa. Kallialan ja monien muiden Harkimoa läheltä seuranneiden mielestä Harkimo ihastui nopeasti kauniina pitämiinsä naisiin.

– Naistenmiehenä Hjallista aktiivisempaa ei taida olla ihan helppo löytää, Kalliala sanoo kirjassa.

Kirjan mukaan Jokerien entinen puheenjohtaja Jorma Saarikivi arvosteli Harkimoa monessa kohdin, mutta sanoi lähtevänsä koska tahansa maailmanympäripurjehdukselle vaikka kahdestaan tämän kanssa.

– Kahden kesken Hjallis on täysin eri ihminen kuin suuremmassa porukassa. Jos kahden kesken ehdotat Hjallikselle, että nukutaan yö ojassa, se ei ole hänelle mikään ongelma, Saarikivi perustelee.

Hjallis Harkimo on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Liike Nytin ehdokkaana.

Lue myös:

    Uusimmat