Mainos

Saudimies julkaisi kuvan vaimostaan auton ratissa – "Eikö sinua yhtään hävetä?"

Vaikka saudinaiset pääsevätkin ensi kesästä alkaen auton rattiin, on ihmisten ajatusmaailman muuttamisessa vielä tehtävää.

Saudi-Arabia ilmoitti hiljattain päästävänsä naiset ensimmäistä kertaa auton rattiin. Tähän asti autoilu on ollut kiellettyä saudinaisilta, mutta lakimuutos astuu voimaan ensi kesänä.

Faisal BaDughaish ajatteli, että olisi hyvä idea, jos hänen vaimonsa saisi jo nyt kerrytettyä hieman kokemusta ratin takana. He suuntasivat autiolle parkkipaikalle, jossa BaDughaish opetti vaimolleen autoilun perusteita. Hän julkaisi Twitterissä hyväntuulisen kuvan, jossa hän itse istuu matkustajan paikalla vaimon ajaessa autoa.

Kuva lähti leviämään vauhdilla. Tuhannet ihmiset tykkäsivät kuvasta ja jakoivat sitä eteenpäin. Vaikka BaDughaish'ta kiiteltiin hänen edistyksellisestä asenteestaan naisia kohtaan, sai kuva myös konservatiivisemmat ihmiset liikkeelle.

– Eikö sinua yhtään hävetä, kun julkaiset kuvan vaimostasi, eräskin Twitter-käyttäjä kommentoi.

Perustelut naisten autoilun kieltämiselle ovat olleet niin ikään erikoisia. On muun muassa väitetty, että ajaminen olisi haitallista naisten munasarjoille. Naisten ajo-oikeus johtaisi kriitikoiden mukaan myös liikenteen ja liikennekuolemien määrän kasvuun. Autoilevat naiset lisäksi poistuisivat kotoa useammin.

Lähde: LADbible

***

0:30
​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.