Satumaista: Sijoittamaton pelaaja voitti tenniksen Ranskan avoimet – "En voi uskoa"

Barbora Krejcikovan satumainen vire tenniksen Ranskan avointen massakentillä jatkui lauantaina, kun tshekkipelaaja juhli naisten kaksinpelin mestaruutta. Sijoittamattomana turnaukseen lähtenyt Krejcikova piti päänsä kylmänä myös finaalissa, jossa Krejcikova kukisti Venäjän Anastasia Pavljutshenkovan kolmessa erässä 6–1, 2–6, 6–4.

Kaksinpelin grand slam -titteli on nelinpelissä menestystä niittäneelle Krejcikovalle uran ensimmäinen. 25-vuotias tshekki on aiemmin juhlinut grand slam -turnauksissa kahta nelinpelin ja kolmea sekanelinpelin mestaruutta.

– Tätä on vaikea pukea sanoiksi. En voi uskoa, että olen juuri voittanut grand slamin, Krejcikova tunnelmoi ottelun jälkeen.

Maailmanlistan sijalla 33 oleva Krejcikova omisti mestaruutensa entiselle Wimbledonin mestarille Jana Novotnalle. Krejcikovan valmentajana toiminut Novotna kuoli 49-vuotiaana syöpään vuonna 2017.

– Vietin paljon aikaa Janan kanssa ennen hänen kuolemaansa. Hänen viimeiset sanansa minulle olivat "nauti tenniksestä ja yritä voittaa grand slam -turnaus". Tiedän, että hän katsoo perääni.

Tshekkipelaajan turnaus ei ole suinkaan ohi, sillä hän pelaa sunnuntaina nelinpelin mestaruudesta yhdessä maannaisensa Katerina Siniakovan kanssa.

Ennen turnausta Krejcikova oli edennyt parhaimmillaan grand slam -turnausten kaksinpelissä neljännelle kierrokselle, viime syksynä Ranskan avoimissa. Wimbledonissa ja US Openissa hän ei ole koskaan edennyt turnauksen pääsarjaan saakka.

Pariisin keskuskentän lehtereillä Krejcikovan uran huippuhetkeä oli seuraamassa muun muassa tshekkilegenda Martina Navratilova.

Pavljutshenkovalle tappio oli katkera. Heinäkuun alussa 30 vuotta täyttävä venäläinen on pelannut jo yli 50 grand slam -turnauksessa ja eteni nyt ensimmäistä kertaa puolivälieriä pidemmälle.

Pavljutshenkova on maailmanlistalla sijalla 32 eli pykälän Krejcikovaa korkeammalla.