Satan, Palffy, Wickenheiser, Modano – IIHF:n kunniagalleriaan kahdeksan uutta jäsentä

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF nimesi Hall of Fameen eli kunniagalleriaansa kahdeksan uutta jäsentä MM-finaalipäivänä sunnuntaina.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Jääkiekon miesten MM-kilpailujen yhteydessä Bratislavassa järjestetyssä tilaisuudessa kunnian saivat Slovakian Miroslav Satan ja Zigmund Palffy, Kanadan Hayley Wickenheiser, Ruotsin Jörgen Jönsson, Yhdysvaltain Jim Johansson ja Mike Modano, Bulgarian Konstantin Mihailov ja Kazakstanin Boris Aleksandrov.

Satan ja Palffy kuuluivat Slovakian kultaisen sukupolven pelaajiin, jotka saavuttivat muun muassa maailmanmestaruuden 2002. Naiskiekon pioneeri Wickenheiser pelasi kausina 2002–04 miesten Suomi-sarjaa ja Mestistä Kirkkonummen Salamoissa. Hän voitti Kanadan johtavana pelaajana neljä olympiakultaa.

–  Äitini ja isäni uskoivat, että tyttö voisi tehdä mitä vain pojatkin tekevät. Kun kysyin, voisinko pelata jääkiekkoa, isäni jäädytti minulle kentän takapihalle. Tämän vuoksi olen pystynyt elämään unelmaani. Toivoin vuosien ajan, että monilla tytöillä ympäri maailmaa tulisi olemaan mahdollisuus laittaa luistimet jalkaan, kiristää nauhat ja ehkä voittaa kultamitali maalleen, Wickenheiser kertoi IIHF:n verkkosivuilla.

Jönsson saavutti Ruotsin maajoukkueessa kaksi olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta. Hän pelasi hurjat 285 A-maaottelua.

Mihailovin ura Bulgarin maajoukkueen maalivahtina kesti 30 vuotta. Hän veti maajoukkuepaidan ylleen viimeisen kerran 49-vuotiaana viisi vuotta sitten.

Postuumisti kunniagalleriaan nimettiin Johansson ja Aleksandrov. Johansson kuoli viime vuonna yllättäen 53-vuotiaana. Hän teki pitkän uran Yhdysvaltojen jääkiekkoliitossa.

Kazakstanin jääkiekon uranuurtajiin kuulunut Aleksandrov kuoli vuonna 2002. Hän pelasi aikanaan Neuvostoliiton maajoukkueessa ja Kazakstanin itsenäistyttyä Kazakstanin maajoukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat