Mainos

Sasi kritisoi Mönkärettä vanhakantaisuudesta

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi (kok.) moittii kauppa- ja teollisuusministeriötä vanhanaikaisuudesta. Kalevassa haastateltu Sasi sanoo, että ministeriö ei ymmärrä, mitä hyvä hallintotapa valtionyhtiöissä merkitsee.

Sasin mukaan laki on ministeriöille yhteinen, mutta liikenne- ja viestintäministeriö on monella tapaa nykyaikaisempi kuin kauppa- ja teollisuusministeriö. Sasi viittaa mm. siihen, että liikenne- ja viestintäministeriö on poistanut kaikki hallintoneuvostot valtion pörssiyhtiöistä.

Osansa Sasin tuuletuksesta saa myös kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre (sd.), joka on arvostellut Sasia poukkoilusta valtionyhtiöiden hallinnon järjestelyissä. Sasi kuittaa puheen "puhtaaksi kateudeksi".

Kohua on aiheuttanut mm. Sasin päätös vaihdattaa koko VR-yhtymän hallitus yhtä henkilöä lukuunottamatta.

-Tavoitteena ei ollut vaihtaa koko hallitusta, vaan suunnittelimme pienempää remonttia. Ainoastaan kaksi jäsentä oli tarkoitus vaihtaa ja kasvattaa hallitusta yhdellä uudella jäsenellä, Sasi selittää.

Viimeisiä päiviä ministerinä viettävä Sasi muistuttaa, että hänen ministeriönsä on saanut osakkeiden myynneistä ja yksityistämisistä myyntituloja yhteensä 6,5 miljardia euroa. Mönkäreen kauppa- ja teollisuusministeriö on samassa ajassa saanut omista yhtiöistään vain 2,3 miljardia euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.