Mainos

Ruotsin lentolakko vaikuttaa SASin lentoihin Suomen ja Tukholman välillä

Ruotsissa aamulla alkanut lentolakko vaikuttaa lentoyhtiö SASin lentoihin ainakin Tukholman ja Vaasan välillä, kertoo SAS. Sen mukaan lakko ei vaikuta Turun ja Tukholman välisiin lentoihin ainakaan tänään.

– Toivomme, että tilanne ratkeaa pian. Olemme asiakkaisiin yhteydessä heti, jos peruutuksia tulee, sanoo SASin edustaja Cathrine Sandegren STT:lle.

Sandegren ei osannut vielä arvioida, että kuinka lakko vaikuttaa esimerkiksi huomisiin lentoihin Suomen ja Tukholman välillä.

Vaasan lennoista on peruttu kaksi lähtevää ja kaksi saapuvaa lentoa. Vaasasta lentojen oli tarkoitus lähteä kello 11 ja 17. Lisäksi lakon takia perutaan Ruotsin sisäisiä lentoja Arlandan ja Kalmarin sekä Visbyn välillä.

Kaikkiaan lakko vaikuttaa 340 matkustajan lentoihin.

Lakko johtuu työriidasta, joka koskee muun muassa matkustamohenkilökunnan palkkoja. Kiistan keskiössä on noin 30 miehistön jäsentä, jotka työskentelevät vuokrafirma GEC:n kautta halpalentoyhtiö Flybelle, joka taas tekee yhteistyötä SAS:n kanssa.

Työntekijäliitto Unionen tahtoo, että GEC allekirjoittaa vuokratyövoimansa työehdoista kollektiivisopimuksen, mutta työnantajaosapuolen kanssa ei ole päästy sopuun ehdoista. Ruotsissa riidan ratkomista jatketaan tänään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.