Mainos

SAS:n lentäjät lakkoon Ruotsissa – vaikuttaa pahimmillaan 170 000 matkustajaan

Pohjoismaisen lentoyhtiö SAS:n lentäjät menevät lakkoon Ruotsissa, kertoo Ruotsin lentäjiä edustava järjestö.

Lentäjät kieltäytyivät jo eilen illalla työnantajapuolen sovintoehdotuksesta, mutta työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin aamuyölle saakka.

SAS:n tiedotteen mukaan Norjassa ja Tanskassa neuvottelut ovat vielä käynnissä.

Työriidan piiriin kuuluu kaikkiaan 1  500 lentäjää Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Lakko voi pahimmillaan SAS:n mukaan vaikuttaa noin 170 000 matkalaisen suunnitelmiin.

SAS kertoo peruvansa yli 100 lentoa tältä päivältä. Peruttujen lentojen joukossa on niin Ruotsin sisäisiä lentoja, Euroopan lentoja kuin kaukolentojakin. Lakko ei yhtiön mukaan vaikuta sen yhteistyökumppaneiden lentämiin lentoihin.

SAS perui jo eilen yli 200 lentoa varotoimenpiteenä lakolle.

Lentoyhtiö arvioi aiemmin, että ainakin osa Suomesta lähtevistä ja Suomeen palaavista vuoroista lennetään tänään aamulla. Yhtiö kehottaa katsomaan lisätietoja verkkosivuiltaan. SAS:n sivujen mukaan ainakin Helsingistä Tukholmaan lähteviä lentoja lennetään aamulla lakosta huolimatta.

Yhtiö kertoo myös lähettävänsä tekstiviestin tai sähköpostin niille asiakkaille, joiden lentoon lakko vaikuttaa.

"Osapuolet kaukana toisistaan"

Kiistaa käydään lentäjien työehtosopimuksesta. Työnantajaosapuolen mukaan sovintoehdotuksessa lentäjille tarjottiin joustavampi ja ennustettavampi työaika sekä muutaman prosentin palkankorotusta. Tämä ei kelvannut SAS:n lentäjille, jotka ovat vaatineet 13 prosentin palkankorotusta.

– On hyvin valitettavaa, että lentäjien lakolla on negatiivisia vaikutuksia asiakkaisiimme. SAS on valmis jatkamaan neuvotteluja, mutta jos (lentäjien) vaatimuksiin vastattaisiin, sillä olisi todella negatiivisia seurauksia yritykselle, SAS:n viestintäjohtaja Karin Nyman kommentoi yhtiön tiedotteessa.

 


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja