Särkeekö selkää tai olkapäätä? Näihin vaivoihin jäsenkorjaus auttaa

Jäsenkorjaus on nikamien ja nivelten käsittelyä manipulaatiohoitojen avulla. Nikamille ja nivelille pyritään löytämään oikeita asentoja, jotta elimistö voisi toimia normaalisti. Virheasennot voivat vaikuttaa myös sisäelinten, kuten vatsan, sydämen ja keuhkojen toimintaan.

Kahdeksan vuotta jäsenkorjausta työkseen tehnyt Karola Känsälä kertoo asiakkaiden hakevan apua muun muassa lantionseudun ongelmiin, selkäkipuihin sekä polvi- ja olkapääongelmiin.

– Jos kiputilat alkavat vaivata hiljalleen, yleensä ihmiset menevät ensin hierojalle. Jos hieronnasta ei ole apua, vaan kivut

jatkuvat ja paikat palautuvat heti takaisin, voi olettaa, että kyse on virheasennoista. Tällöin kannattaa kääntyä jäsenkorjaajan puoleen, Känsälä sanoo.

Jos kipu on alkanut äkkinäisesti esimerkiksi onnettomuuden yhteydessä, on tärkeää käydä lääkärissä ennen jäsenkorjausta.

– Jos lääkäri toteaa, ettei mitään ole rikki, voi jäsenkorjauksesta olla apua. Esimerkiksi auto-onnettomuudessa tärähdys voi olla sen verran iso, että jotain voi mennä väärään asentoon.

Känsälän mukaan jo kertahoito voi antaa avun, mutta monesti useampi hoitokerta on paikallaan.

– Yleensä kolme päivää hoidon jälkeen tuntuu käsittelykipua, ja sen jälkeen tilanne rauhoittuu. Sen jälkeen olotilasta voi nauttia niin kauan kuin sitä kestää, ja tulla sitten uudestaan hoitoon. Kun paikat eivät ole ehtineet olla virheasennossa pitkään, ne pysyvät jatkossa paremmin oikealla paikallaan.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja