Mainos

Sarjatappajavyyhti: Epäillyn talossa hakattiin rautatangolla nainen kuoliaaksi – motiivina mustasukkaisuus

Pohjois-Karjalan tapposarjasta epäilty 51-vuotias mies on ollut osallisena lukuisiin rikoksiin, kuten pahoinpitelyihin. Raain mieheen liittyä rikos on kuitenkin tämän asunnossa tehty murha.

Henkirikos tapahtui vuoden 2006 lokakuussa miehen kotona Kontiolahdella, kun toinen mies surmasi 26-vuotiaan naisen.

Teostaan kymmenen vuoden tuomion saanut Petri Ovaskainen oli mustasukkaisuuksissaan ryhtynyt pahoinpitelemään naista lyöden tätä useita kertoja nyrkillä päähän ja ylävartaloon, saaden tämän menettämään tajuntansa. Ovaskainen jatkoi maassa makaavan uhrin lyömistä nyrkein ja kuristi tätä. Kun nainen yritti nousta ylös, ilmoitti Ovaskainen tappavansa tämän. Hän oli myös piilottanut naisen matkapuhelimen.

Raaka murha päätettiin kättä pidemmällä

Ovaskainen jatkoi naisen lyömistä nyrkein. Lopuksi hän tarttui 75-senttiseen ja vajaan kilon painoiseen lattarautaan ja löi naista sillä useita kertoja päähän. Tämän jälkeen Ovaskainen lähti etsimään ulkorakennuksesta kirvestä surmatakseen naisen. Kirveen uupuessa Ovaskainen palasi asuntoon 55-senttisten ja noin 2,5 kiloisten putkipihtien kanssa, joilla hän tappoi naisen.

Ovaskainen puhalsi teon jälkeen 1,69 promillea.

Ovaskaisen todettiin toimineen alentuneesti syyntakeisena. Hänet tuomittiin teon toteuttamistapa, tekoväline, teon pitkäkestoisuus ja päämäärätietoisuus huomioon ottaen 10 vuoden vankeuteen murhasta. Teon katsottiin tehdyn erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja se oli kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Ovaskaiselle luettiin tuomiot myös viidestä pahoinpitelystä, varkaudesta, virkavallan väkivaltainen vastustamisesta, haitanteosta virkamiehelle, rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta ja vahingonteosta. Oikeus määräsi hänet maksamaan yli 20 000 euron korvaukset asianomistajille.

1:44

Nyt epäiltyä syytettiin yllyttämisestä

Ovaskainen kertoi, että oli tehnyt tapon mustasukkaisuuttaan. Ovaskaisella oli ollut suhde asunnossa asuneeseen mieheen, jota epäillään nyt tutkituista Viinijärvellä tapahtuneista tapoista. Ovaskainen oli nähnyt miehen suutelevan naista, ja oli siksi hyökännyt naisen kimppuun.

Ovaskainen oli syyttänyt järvisurmista epäiltyä miestä tekoon yllyttämisestä ja kertoi halunneensa miehen hyväksynnän itselleen. Yllytyksestä epäiltyä pidettiin vangittuna asian tiimoilta, mutta syyttäjä katsoi, ettei väitettä yllytyksestä ole pidettävä uskottavana. Tuomiossa todettiin, ettei kolmannen henkilön toiminnalla ollut vaikutusta tekoon.

2:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.