Sarjakuristaja Michael Penttilä ei tyydy tuomioonsa – hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta: "Tuomiossa on kohtia, jotka vaivaavat häntä"

Sarjakuristaja Michael Penttilälle elinkautinen murhasta – asianajaja suorassa haastattelussa 7:10
Näin asianajaja Kari Eriksson kommentoi Michael Penttilän tuomiota ja sitä, miten Penttilä reagoi asiaan. Katso video!

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä tuomittiin tänään Helsingin hovioikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Penttilä ei kuitenkaan tyydy tuomioon, vaan hän aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Penttilä kuristi 52-vuotiaan naisen kuoliaaksi Helsingissä keväällä 2018. Asiaa puitiin aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa, joka katsoi Penttilän syyllistyneen murhaan. Nyt hovioikeus päätyi samaan ratkaisuun.

Tuomion perustelut olivat kuitenkin hieman muuttuneet. Käräjäoikeuden mukaan tekoon liittyi vakaata harkintaa, mutta hovioikeus katsoi, että henkirikos oli julma, mutta ei etukäteen suunniteltu.

Penttilän asianajaja Kari Eriksson jutteli tänään puhelimessa päämiehensä kanssa tuoreesta tuomiosta.

–Tuomiossa on joitakin kohtia, jotka vaivaavat häntä. Hyvää oli se, että hovioikeuden päätöksessä vakaa harkinta jäi pois. Penttilä ei kuitenkaan ole tuomioon tyytyväinen, vaan hän haluaa hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, Eriksson kertoo.

"Kyse rajanvedosta"

Penttilä myönsi teon tappona, mutta hän kiisti murhan. Tähän asiaan hän toivoisi muutosta.

– Onhan sillä kohtuullisen suuri merkitys tuomion kannalta, tuleeko tuomio taposta vai murhasta. Tässä on kyse rajanvedosta, Eriksson sanoo.

Asianajajan mukaan Penttilä on hyvin tietoinen siitä, että korkein oikeus ei ota läheskään kaikkia juttuja käsiteltäväkseen. Siitä huolimatta sarjakuristaja haluaa hakea valituslupaa.

Eriksson tapaa päämiehensä ensi viikolla ja he keskustelevat asiasta tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat