Sarjajumbo Norwichin synkkä tappioputki venyi taas Valioliigassa – Chelsea marssi finaaliin Tottenhamin kustannuksella

Jalkapallon Englannin Valioliigassa sarjan hännille vajonnut Norwich jatkoi tappiokierrettään keskiviikon ainoassa ottelussa. Kotijoukkue West Ham kirjasi Lontoon illassa 2–0-voiton ja nousi sarjassa neljänneksi ohi Arsenalin, jolla on tosin pelattuna yksi ottelu vähemmän.

Norwichille tappio oli Valioliigassa jo kuudes peräkkäinen. Kuuden ottelun maaliero on synkeät 0–16. Joukkueen suomalaishyökkääjä Teemu Pukki oli kentällä koko ottelun, mutta jäi vaille onnistumista. Viisi maalia tällä kaudella tehnyt Pukki on viimeksi osunut tolppien väliin marraskuun lopussa Newcastlea vastaan.

West Hamin ensimmäisen maalin teki aloitusjakson lopulla englantilaishyökkääjä Jarrod Bowen. 83. minuutilla Bowen onnistui maaliteossa vielä toistamiseen.

Kuuden ottelun tappiokierteessä oleva Norwich valuu Valioliigasta vääjäämättä sarjaporrasta alemmaksi. Norwichin edellisestä voitosta on vierähtänyt jo kohta kaksi kuukautta.

Chelsea Englannin liigacupin finaaliin

Chelsea eteni jalkapallon Englannin liigacupin finaaliin voitettuaan keskiviikkona Tottenhamin välierien toisessa ottelussa 1–0. Chelsea lunasti finaalipaikkansa yhteismaalein 3–0.

Vierasjoukkue Chelsean voittomaalin tehtaili Antonio Rüdiger jo pelin 18. minuutilla.

Pelissä nähtiin peräti kolme videotarkistustilannetta, jotka kaikki päättyivät Tottenhamin kannalta tylysti. Kotijoukkue menetti tarkistusten myötä ensin kaksi rangaistuspotkun paikkaa ja kun Harry Kane sai iskettyä tasoitusmaalin pelin 64. minuutilla, tuomittiin tilanne tarkistuksen jälkeen paitsioksi.

Chelsea on pelannut liigacupin finaalissa viimeksi vuonna 2019 ja voittanut kisan edellisen kerran vuonna 2015. Neljällä viime kaudella liigacupin voiton on vienyt Manchester City.

Chelsean finaalivastustaja selviää, kun liigacupin toisessa välierässä kohtaavat Arsenal ja Liverpool.