Pirkanmaalaista miestä syytetään kymmeniin alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista – käräjäoikeus antaa tuomion

Syytteiden mukaan parikymppinen mies teki suuren osan rikoksista viestisovelluksen välityksellä ja osan uhreista hän myös tapasi.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion jutussa, jossa parikymppistä miestä syytetään lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. 

Käräjäoikeuden mukaan rikoskokonaisuudessa on vajaat viisikymmentä asianomistajaa eli uhria.


Syytteiden mukaan mies teki rikokset suurelta osin viestisovelluksen välityksellä. Hän oli syytteiden mukaan muun muassa pyytänyt uhreilta seksuaalisia kuvia ja videoita. Osan uhreista mies oli myös tavannut, syytteissä sanotaan.

Vangittuna rikosepäilyjen vuoksi

Miestä syytetään muun muassa useista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja sen yrityksistä. 

Muita rikosnimikkeitä ovat muun muassa perusmuotoinen lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen houkutteleminen seksuaaliseen tarkoitukseen, seksuaalipalvelujen ostamisen yritys nuorelta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen sekä hallussapito.

Ennen käräjäkäsittelyn alkua oikeudesta kerrottiin, että osa teonkuvauksista oli riidattomia, osan mies oli kiistänyt tai muuten vastustanut niitä.

Käräjäkäsittely kesti parikymmentä päivää. Syytetty on ollut rikosepäilyjen takia vangittuna viime vuoden kevättalvesta lähtien.

Lue lisää: 

Lue myös:

    Uusimmat