Sari Essayah Sanna Marinin juhlintakohusta: "Haluan pääministerin selvityksen" – kokoomusedustajan mielestä koko hallituksen pitäisi erota, mutta ei kohun takia

Näin kristillisdemokraattien Essayah kommentoi pääministerin videokohua 0:37
Katso videolta, miten kristillisdemokraattien puheenjohtaja kommentoi Marinin juhlintakohua.

Opposition edustajien mukaan pääministeri Sanna Marinin tanssivideoista alkanut ja kesärannassa otetuilla kuvilla jatkunut kohu vie huomiota pois tärkeämmistä asioista.

MTV:n Uutisaamussa vierailleet kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sekä kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoivat pääministeri Marinin tanssivideoista noussutta kohua.

Essayah toivoo, että pääministeri antaisi asiasta selvityksen tai valtioneuvoston tiedonannon ja selvittäisi, miten kohuihin on jouduttu.

– On tärkeää tietää, mikä on ollut pääministerin oma turvallisuustilanne, mikä on ollut kansallinen turvallisuustilanne ja onko hän ollut koko ajan kykenevä hoitamaan tilannetta, Essayah sanoo. 

Timo Heinosen mukaan jokainen tekee vapaa-ajanviettoaan koskevat päätökset itse.

– Me voimme kokoomuksessa puhua Sanna Marinista, mutta nimenomaan pääministerinä. Eli mieluummin me keskustelisimme politiikasta ja politiikan aiheista, Heinonen sanoo.

Essayah on Heinosen kanssa samaa mieltä siitä, että kohu vie aikaa tärkeämmiltä asioilta. Samalla hän muistuttaa, että hallitus ja pääministeri toimivat eduskunnan luottamuksen varassa. Hän kertoo, että valtioneuvoston tiedonanto sisältää mahdollisuuden luottamusäänestykseen.

– Minun mielestäni ensin on hyvä kuulla, mitä on tapahtunut ja silloinhan on mahdollisuus sitten harkita luottamusäänestystä, hän sanoo. 

Heinosen mielestä koko hallituksen pitäisi erota. Kokoomuksen hallitusta kohtaan esittämä kritiikki ei hänen mukaansa kuitenkaan liity Marinin videokohuun vaan hallituksen toimintaan kokonaisuutena.

Opposition terveiset budjettiriiheen

Sari Essayah toivoo, että tulevassa budjettiriihessä tehtävät esitykset vastaavat kansalaisten hätään. Keskeisinä haasteina hän mainitsee energian ja sähkön hinnannousun.

– Kristillisdemokraatit katsoo, että pieni- ja keskituloisille suunnattavat veronalennukset ja sosiaaliturvaan liittyvät korotukset olisivat niitä toimenpiteitä, joilla ihmisten tilannetta voitaisiin parantaa, Essayah sanoo. 

Heinonen on Essayahin kanssa samoilla linjoilla ja peräänkuuluttaa nopeita toimia.

– Esimerkiksi sähkön arvonlisäveron määräaikaisella kevennyksellä tai sähköveron kevennyksellä saisi vaikutettua nopeasti. Sähkön hinta kurittaa tällä hetkellä lähes kaikkia suomalaisia, Heinonen sanoo.

Heinonen toivoo hallitukselta myös esitystä siitä, miten Suomen velkaantuminen saadaan hallintaan, työllisyystoimia ja talouskasvun vahvistamista. 

Katso koko haastattelu tästä:

Näin oppositio kommentoi tuoreinta Marin-kohua 10:08

Lue myös:

    Uusimmat