Saran keittiö: Sydänpannukakut

(5 henkilölle)

  • 3 1/2 dl maitoa (Arla Ingman)
  • 1dl kermaviiliä (Arla Keittiö)
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl öljyä, rypsiöljyä
  • 1 rkl vanilja-aromia
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauheta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl vadelmia, tuoreita
  • 1 dl mansikoita, tuoreita
  • 1 dl karhunvatukoita
  • vaahterasiirappia
  • tomusokeria

Kaada kulhoon kaikki nestemäiset aineet: maito, kermaviili, kananmunat, öljy ja vanilja-aromi (vanilja sokerikin käy). Sekoita aineet hyvin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Kaada kuivat aineet nestemäisten aineiden joukkoon, samalla kokoajan sekoittaen. Laita paistinpannulle noin kauhallinen taikinaa ja paista pannukakkua molemmilta puolilta kunnes se on kauniin ruskea ja jatka kunnes kaikki pannukakut ovat paistettu. Tee pannukakuista sydämen muotoisia käyttäen apuna piparkakkumuottia. Koristele pannukakkupino marjoilla,vaahterasiirapilla ja tomusokerilla.

Tarjoa pannukakkujen kanssa Saran herkkukahvia.

Lue myös:

    Uusimmat