Sarah Fergusonilta nähtiin teko, jota ei olisi voinut kuvitellakaan prinssi Philipin eläessä – mahdollistajana toimi kuningas Charles

2000-luku on ollut brittikuninkaallisille skandaalien aikaa – Kunkkukorneri pui neljä kohahduttavinta kohua 10:49
Katso videolta: 2000-luku on ollut brittikuninkaallisille skandaalien aikaa – Kunkkukorneri pui neljä kohahduttavinta kohua

Sarah "Fergie" Ferguson liittyi joulupäivänä kuninkaallisten rinnalle tavalla, jota ei ole nähty yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

Yorkin herttuatar Sarah "Fergie" Ferguson  teki näyttävän paluun kuninkaallisten rinnalle joulupäivänä, jolloin brittikuninkaalliset perinteisesti kävelevät yhdessä joulujumalanpalvelukseen Pyhän Maria Magdaleenan kirkkoon Sandringhamissa. 

Hetki oli poikkeuksellinen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta yli kolmeenkymmeneen vuoteen, kun Fergie nähtiin joulupäivän kävelyllä muiden kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa. 

Muutoinkaan Fergieta ei ole näkynyt julkisissa tilaisuuksissa kuninkaallisten kanssa vuosikymmeniin.

Lähteiden mukaan tästä olisi kiittäminen Fergien ex-lankoa kuningas Charlesia, joka kertoman mukaan kutsui pikkuveljensä ex-vaimon kaikessa hiljaisuudessa kuninkaallisten joululounaalle vuonna 2022 ensimmäistä kertaa moneen kymmeneen vuoteen. Fergie oli vuosina 1986-1996 naimisissa prinssi Andrew'n  kanssa, mutta on asunut tämän kanssa saman katon alla jälleen vuodesta 2008 lähtien.

Fergie on ollut lähteiden mukaan aina läheinen Charlesin kanssa ja myös lähentynyt vuosien aikana tämän vaimon kuningatar Camillan  kanssa.

Joulupäivä merkitsi valtavaa käännettä Fergien asemassa kuninkaallisten keskuudessa julkisten esiintymisten osalta. Syynä sille, ettei Fergie ole päässyt paistattelemaan parrasvaloissa pitkään aikaan, oli Charlesin edesmennyt isä prinssi Philip.

Fergie ja prinssi Andrew erosivat jo vuonna 1992 mutta heidän avioerostaan tuli virallinen 1996. Ero tapahtui valtavan skandaalin saattelemana, sillä parin yhä ollessa naimisissa paparazzit kuvasivat Fergien kiihkeällä lomamatkalla toisen miehen kanssa – jonka suuhun jopa herttuattaren varpaat päätyivät salakuvissa. 

Herttuatar jäi myös aikoinaan kiinni siitä, että yritti myydä toimittajalle "ekslusiivisen pääsyn" prinssi Andrew'ta koskeviin tietoihin. 

Fergien edesottamukset järkyttivät erityisesti prinssi Philipia, joka pysyi vuoden 2021 huhtikuussa päättyneen elämänsä loppuun asti järkähtämättömänä kannassaan sen suhteen, ettei Fergiella olisi mitään asiaa kuninkaallisten rinnalle julkisiin tilaisuuksiin.

– Hän on aina ollut lojaali perheelle, eikä hän ole viime vuosina tehnyt mitään väärää. Hän ei ole koskaan sanonut kriittistä sanaa, ja hän on aina ollut erittäin lojaali instituutiota kohtaan, lähde arvioi Fergien viimeaikaisen esiintymisen myötä.

Erottuaan Andrew'n kanssa 1990-luvulla Fergie menetti oikeuden "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -titteliin, mutta piti kuitenkin Yorkin herttuan arvonimensä. 

Myöskään Fergien ex-aviomies prinssi Andrew ei enää ole hänen kuninkaallinen korkeutensa tai työskentele kuninkaallisena.

Andrew joutui vetäytymään kuninkaallisesta elämästään ja edustustehtävistään kyseenalaisen yhteytensä takia tuomittuun seksuaalirikolliseen Jeffrey Epsteiniin, jota epäillään laajan laittoman seksiringin pyörittämisestä. 

Vuoden 2022 alussa yhdysvaltalainen Virginia Giuffre nosti siviilikanteen Andrew'ta vastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sillä Giuffren mukaan hänet pakotettiin seksiin Andrew'n kanssa 2000-luvun alussa, kun hän oli 17-vuotias eli Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen. Andrew oli tuohon aikaan nelikymppinen. 

Tapausta ei käsitelty koskaan oikeussaleissa, sillä se soviteltiin niiden ulkopuolella summasta, jota ei ole kerrottu julkisuuteen.

Fergiella ja Andrew'lla on kaksi tytärtä, prinsessat Beatrice  ja Eugenie.

Lähde: Page Six

Lue myös:

    Uusimmat