Sanna Marinin juhliminen on kohauttanut – pääministeri avautuu ajatuksistaan koskien bileuutisointia

Sanna Marinin juhliminen on kohauttanut – näin pääministeri ajattelee asiasta itse 1:08
Katso video: Pääministeri Sanna Marin kertoo avoimesti siitä, mitä hän ajattelee "bileuutisoinnista"

Sanna Marin käy Maria Veitolan kanssa avoimen keskustelun juhlimisesta Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelmassa.

Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelman ensimmäisessä jaksossa juontaja-toimittaja Maria Veitolan kodissa Punavuoressa vierailee pääministeri Sanna Marin. Veitola vieraili Marinin luona pääminsterin virka-asunnossa Kesärannassa viime vuonna Yökylässä Maria Veitola -ohjelman tiimoilta.

Jaksossa Marin ja Veitola puhuvat juhlimisesta. Marinin juhliminen oli suuresti tapetilla esimerkiksi kuluvan vuoden elokuussa, kun hänestä julkaistuja bilevideoita lähti leviämään laajalti sosiaalisessa mediassa. Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelman kyseinen jakso on kuvattu ennen kuin kohu alkoi. 

Marin korostaa Veitolalle keskustelun aikana, ettei hänellä olisi tapana juhlia usein eikä hänellä pääministerinä olisi siihen edes aikaa. Veitola toteaa Marinille arvostavansa tämän itsevarmuutta sen suhteen, että tämä haluaa ja elää oman näköistä elämäänsä kaikesta huolimatta. 

Mikäli kesken juhlaillan tapahtuisi jotain, minkä takia Marinia tarvittaisiin välittömästi pääministerinä, hän saisi siitä kertomansa mukaan heti tiedon. Sitten töitä myös lähdettäisiin hänen mukaansa tekemään. 

Veitola pohtii jaksossa juhlimisen vaikutusta Marinin poliittiseen uraan ja harmittelee itse sitä, jos sillä olisi siihen vaikutusta. Marin itse toteaa, että sitten se vain olisi niin. Veitola ihmettelee, olisiko Marin todella sinut asian kanssa. 

– Joo. Oikeasti olen. Ajattelin elää elämääni. Ihan niin kuin ihmisenä tässä samalla. Ajattelen, että pitäisi riittää se, että teen työt niin hyvin kuin pystyn. Olen hyvä äiti lapselleni ja sitten minullakin saa olla hauskaa joskus. Sitten jos tämä kansakunta ei kestä, niin tämä on demokratia. Saa äänestää, kannustan siihen. Äänestäkää, valitkaa juuri ne henkilöt, ketkä haluatte, Marin painottaa. 

Marin kertoo myös olevansa sitä mieltä, ettei sillä olisi merkitystä, vaikka asialla olisi vaikutusta hänen omaan uraansa. 

– Merkityksellistä on se, mitä me tehdään. Miten ne meidän päätökset vaikuttavat muiden ihmisten elämään, heidän tilanteeseen ja tähän yhteiskuntaan, sillä on merkitystä. Se, miten jokin vaikuttaa mun uraan, niin se on ihan toissijainen asia. Olen vain yksi ihminen, ei sillä ole väliä. Sillä on väliä, mitä me tehdään. 

Yllä olevalla videolla Sanna Marin kertoo, mitä hän ajattelee bileuutisoinnista sekä millaisia asioita joutuu ottamaan huomioon niinä kertoina, kun hän lähtee juhlimaan.

Alla olevalla videoilla MTV Uutisten raadin perkuu Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -jaksosta ja pääministeri avautuu yhdestä suurimmista peloistaan.

Sanna Marin juhlimisestaan:"Ehkä tämä kansakunta selviää siitä"– tällainen pääministeri Maria Veitolan uutuusohjelmassa nähdään 13:56

Sanna Marin avautuu yhdestä suurimmista peloistaan 0:48

Vuoroin vieraissa, Maria Veitola MTV Katsomossa tiistaisin ja torstaisin 25.10. alkaen.

Sanna Marinin jakso nähdään myös MTV3-kanavalla keskiviikkona 26.10. klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat