Sanna Marin MTV:lle: SDP ei ole valmis VM:n miljardien leikkauksiin, puolueen sopeutusarviota saadaan odottaa – "En tässä kohtaa mitään lukua pöytään lyö"

Miksi SDP ei kerro arviotaan julkisen talouden sopeutustarpeesta, Sanna Marin? 2:51
Miksi SDP ei kerro arviotaan julkisen talouden sopeutustarpeesta, puheenjohtaja Sanna Marin?

SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin mukaan valtiovarainministeriön sopeutusehdotus on kova ja pakottaisi leikkaamaan muun muassa koulutuksesta sekä sosiaali- ja terveyspalveluista.

Valtiovarainministeriön virkakunta arvioi torstaina, että Suomen julkista taloutta on sopeutettava ensi hallituskaudella kuuden miljardin ja seuraavalla hallituskaudella kolmen miljardin euron edestä.

VM:n lääke valtion velkaantumisen katkaisemiseksi ei maistu pääministeripuolue SDP:lle, sanoo puheenjohtaja Sanna Marin MTV:n Uutisextran haastattelussa.

– Nuo ovat aika kovia lukuja, joita valtiovarainministeriön virkakunta on esittänyt. Me emme ole esimerkiksi valmiita leikkaamaan koulutuksesta, sosiaaliturvasta tai sosiaali- ja terveyspalveluista, mitä tämä vaatisi, Marin sanoo.

SDP:n oma arvio puuttuu

Marinin mukaan valtiovarainministeriön arvioon kannattaa jokaisen puolueen perehtyä. Hän kuitenkin muistuttaa, että Suomen suunnasta päättävät äänestäjät, jotka valitsevat puolueiden tarjoamista vaihtoehdoista.

Kolmesta suuresta puolueesta perussuomalaiset ja kokoomus ovat aiemmin arvioineet, että julkista taloutta pitää ensi hallituskaudella sopeuttaa neljällä miljardilla eurolla. SDP:n arviota ei toistaiseksi ole kuultu.

– Me lähdemme siitä, että tarvitsemme kasvua ja työllisyyttä, ja tarvitsemme myös sopeutusta. Minä en tässä kohtaa mitään lukua tähän pöytään lyö. Se riippuu siitä, mitkä ne toimet ovat.

Marinin mukaan SDP aikoo myöhemmin kertoa äänestäjille, miten suureksi puolue arvioi julkisen talouden sopeutustarpeen.

– Emme mene sammutetuin lyhdyin vaaleihin. Me kerromme oman vaihtoehtomme ja sen kaikkein keskeisin kivijalka tulee olemaan kasvun hakeminen. En henkilökohtaisesti usko siihen, että säästämällä ja leikkaamalla tätä maata ja sen taloutta vastuullisesti hoidetaan, vaan näen, että ainoa kestävä tapa hoitaa Suomen julkista taloutta kuntoon on vahva talouskasvu ja työllisyyteen panostaminen, Marin sanoo.

Miten SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin vastaa itseensä kohdistuneeseen kritiikkiin? Katso Marinin koko haastattelu MTV Uutisextrassa yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat