Mainos

Sankka räntäsade piiskaa kaakossa – kolareita valtatiellä

Räntäinen sade on viikonlopun jälkeen jatkunut Uudellamaalla ja Kaakkois-Suomessa. Vetinen sade ei kuitenkaan ole aiheuttanut vakavia kolarisumia, yksittäisiä ulosajoja kylläkin. 

– Tämän aamun aikana kolareita on päätiestöllä sattunut reippaasti alle kymmenen. Pikkuteillä on saattanut sattua enemmän, mutta kaikki eivät meidän tietoomme tule. Vakavilta kolareilta on kuitenkin vältytty, kertoo liikennepäivystäjä Kirsi Salokanto Tampereen tieliikennekeskuksesta. 

– Aamun aikana on tapahtunut muutamia kolareita esimerkiksi valtatiellä seitsemän Kotkan, Haminan ja Virojoen alueella. Muuten aamu on ollut suhteellisen rauhallinen. Toki joitakin ulosajoja on sattunut teillä. 

Salokannon mukaan viikonloppu oli suhteellisen rauhallinen. Lumisateesta huolimatta ihmiset ovat osanneet ajaa aika varovaisesti. 

– Viikonloppu ajoittui lumisateisiin nähden hyvin. Viikonloppuisin joka tapauksessa liikenne on rauhallisempaa kuin viikolla. Vaikka lunta tulikin, kaikki eivät olleet tuolla tien päällä, Salokanto kuvaa. 

Ajokeli jatkuu tämän päivän Kaakkois-Suomessa surkeana. Muu Suomi rauhoittuu, sillä selkeämpää säätä on luvassa. Paikallisesti saattaa tulla yksittäisiä sadekuuroja. 

Räntäsade on yksi pahimmista ajokeleistä. Jos sohjoa kertyy tien päälle, on se äärettömän liukasta. 
– Sohjo heittelee ja vetelee autoa vähän miten sattuu. Maantiesuolahan kyllä auttaa teiden kunnossapidossa. Auraukset ja suolaukset ovat kyllä koko ajan käynnissä, Salokanto kertoo. 
 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.