Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sangre de Toro 2002

Sangre de Toro 2002
Sangre de Toro 2002Ruokala
Julkaistu 27.08.2004 06:00
  • Espanja, Katalonia
  • Miguel Torres, DO Catalunya
  • Alkon numero: 6981
  • Hinta: 8,55 €

Allekirjoittanut muistaa tämän viinin mustista muovisista häristä, joilla leikin lapsena isäni illastaessa vieraittensa kanssa. Tänä vuonna viini täyttää 50-vuotta ja sen kunniaksi härästä on tullut kultainen. Torresin perhe on tehnyt Vilafranca del Penedèsin kaupungissa viinejä 1600-luvulta lähtien. Torresin viiniliikkeen perusti Don Jaime Torres vuonna 1870. Nykyisin yhtiötä johtaa Miguel A. Torres.

Miguel Torres on yksi johtavista viinintuottajista espanjassa. Yritys panostaa voimakkaasti niin rypäleiden viljelyn kuin viinin valmistuksen kehittämiseen. Yritys on myös nähnyt viinimestareiden ammattikunnan tärkeyden viinien markkinoinnissa. Nämä alan ammattilaiset kiertävät ympärimaailmaa järjestäen erilaisia ruoan ja viinin yhdistämiseen liittyviä illallisia ja tapahtumia.

Viinin Garnacha ja Cariñena rypäleet ovat kasvaneet tuottajan omilla tarhoilla Katalonian laatuviinialueella, jossa vallitsee aurinkoinen Välimeren ilmasto. Ranskalaisilta nimiltään nämä rypälelajikkeet ovat Grenache sekä Carignan.

Väriltään viini on syvän rubiininpunainen vivahtaen hieman okraan. Tuoksu on puhdas ja runsas. Vivahteikkaassa tuoksussa on karhunvatukkaa ja mausteisuutta. Maku on kuiva ja tasapainoinen. Ryhtiä ja finessiä viinille antavat sametinpehmeät tanniinit. Maussa erottuvat lakritsa ja metsämarjojen aromit.

Minkä kanssa?

Uunipaisteille, lihapadoille ja -höystöille, riistalle ja perinteisille Välimeren alueen liharuuille.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"