Sangre de Toro 2002

  • Espanja, Katalonia
  • Miguel Torres, DO Catalunya
  • Alkon numero: 6981
  • Hinta: 8,55 €

Allekirjoittanut muistaa tämän viinin mustista muovisista häristä, joilla leikin lapsena isäni illastaessa vieraittensa kanssa. Tänä vuonna viini täyttää 50-vuotta ja sen kunniaksi härästä on tullut kultainen. Torresin perhe on tehnyt Vilafranca del Penedèsin kaupungissa viinejä 1600-luvulta lähtien. Torresin viiniliikkeen perusti Don Jaime Torres vuonna 1870. Nykyisin yhtiötä johtaa Miguel A. Torres.

Miguel Torres on yksi johtavista viinintuottajista espanjassa. Yritys panostaa voimakkaasti niin rypäleiden viljelyn kuin viinin valmistuksen kehittämiseen. Yritys on myös nähnyt viinimestareiden ammattikunnan tärkeyden viinien markkinoinnissa. Nämä alan ammattilaiset kiertävät ympärimaailmaa järjestäen erilaisia ruoan ja viinin yhdistämiseen liittyviä illallisia ja tapahtumia.

Viinin Garnacha ja Cariñena rypäleet ovat kasvaneet tuottajan omilla tarhoilla Katalonian laatuviinialueella, jossa vallitsee aurinkoinen Välimeren ilmasto. Ranskalaisilta nimiltään nämä rypälelajikkeet ovat Grenache sekä Carignan.

Väriltään viini on syvän rubiininpunainen vivahtaen hieman okraan. Tuoksu on puhdas ja runsas. Vivahteikkaassa tuoksussa on karhunvatukkaa ja mausteisuutta. Maku on kuiva ja tasapainoinen. Ryhtiä ja finessiä viinille antavat sametinpehmeät tanniinit. Maussa erottuvat lakritsa ja metsämarjojen aromit.

Minkä kanssa?

Uunipaisteille, lihapadoille ja -höystöille, riistalle ja perinteisille Välimeren alueen liharuuille.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja