Mainos

Sanders voitti Clintonin selvästi Washingtonissa ja Alaskassa

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Bernie Sanders on voittanut puolueen vaalikokoukset sekä Washingtonin että Alaskan osavaltioissa, kertovat useat tv-kanavat ennusteissaan.  

Sanders löi Hillary Clintonin molemmissa osavaltioissa selvin luvuin. Washingtonissa Sandersin kannatus oli alustavien tulosten mukaan 72 ja Clintonin noin 28 prosenttia. Alaskassa Sanders puolestaan olisi saamassa 79 prosentin ja Clinton 21 prosentin kannatuksen.  

Demokraatit pitivät eilen vaalikokouksiaan myös Havaijin osavaltiossa. Sen tuloksista ei ole vielä julkistettu ennustetta.  

Washingtonista puolueen valitsijamiehiä tulee 101 ja Alaskasta 16. Havaijilta valitaan 25 valitsijamiestä.

Sanders uskoo onnistumisiin lännessä

Eilisistä tuloksista huolimatta Clinton johtaa Sandersia demokraattien presidenttikisassa selvästi. Sanders kuitenkin arvioi, että tilanne on kääntymässä hänen edukseen, kun esivaalit ja vaalikokoukset ovat siirtymässä läntisiin osavaltioihin.  

Clintonin etumatka on varsin suuri. Hän oli saanut ennen eilisiä tuloksia taakseen 1 711 valitsijamiestä, kun presidenttiehdokkaaksi valintaan heitä tarvitaan 2 383. Sandersilla valitsijamiehiä oli 952.  

Ennen eilistä oli arvioitu, että Sandersin pitäisi saada voittaakseen kolme neljäsosaa vielä jaossa olevista demokraattien valitsijamiehistä.  

Joidenkin politiikan analyytikkojen mukaan Hillary Clinton onkin viime päivinä jo siirtänyt huomiotaan marraskuun alkuun, presidentinvaalien varsinaiseen vaalipäivään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.