Sanders ja Warren ojensivat auttavan käden Trumpille

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Bernie Sanders sanoi eilen, että hän on valmis työskentelemään presidentiksi valitun republikaanien Donald Trumpin kanssa työssäkäyvien aseman parantamiseksi.

– Kampanjassaan Donald Trump kanavoi köyhtyvän ja vallanpitäjiin kyllästyneen keskiluokan vihaa. Mikäli Trump haluaa tosissaan edistää toimia, jotka auttavat työssäkäyviä perheitä, minä ja muut edistysmieliset olemme valmiita työskentelemään hänen kanssaan, Sanders sanoi.  

– Mikäli Trump pyrkii rasistiseen, seksistiseen, muukalaisvihamieliseen ja ympäristöä heikentävään politiikkaan, vastustamme häntä vimmaisesti, hän jatkoi.

Hävittyään presidenttiehdokkuuden Sanders tuki demokraattiehdokas Hillary Clintonia ja kampanjoi Trumpia vastaan, kutsuen tätä vaaraksi ja kansankiihottajaksi.  

Myös toinen vasemmistolaisena nähty demokraatti, Massachusettsin senaattori Elizabeth Warren tarjosi apuaan Trumpille, vaikka sanoikin olevansa turhautunut tämän voittoon.  

– Presidentiksi valittu Trump lupasi rakentaa taloutemme uudelleen työssäkäyville ihmisille, ja olen valmis sivuuttamaan erimielisyytemme ja työskennellä hänen kanssaan tämän asian puolesta, Warren sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat