Samuli Edelmann tekee paluun vanhan yhtyeensä kanssa ensimmäistä kertaa 25 vuoteen: "Se on kaunista"

3:49
Katso videolta: Samuli Edelmannin Venla-tytär toteutti isälleen koskettavan yllätyksen

Poromafia-sarjaa tähdittävä Samuli Edelmann aikoo vuoden 2023 aikana keskittyä erityisesti musiikkiprojekteihinsa.

Samuli Edelmann, 54, on tekemässä paluun keikkalavoille vanhan Helsinki Sound Machine -yhtyeensä kanssa. Edelmann kertoo MTV Uutisille, että Leri Leskisen, Sami KuoppamäenPeter EngberginVille Hukkisen sekä Kalle Chydeniuksenkanssa perustettu yhtye tekee comebackin ja kokoontuu yhteen ensimmäistä kertaa 25 vuoteen tulevana kesänä. Kiertueella on lisäksi mukana Puke Kataja.

Yhtyeeltä tullaan kuulemaan vanhoja, tunnettuja hittejä, joihin lukeutuu muun muassa klassikkokappale Peggy. Edelmannin mukaan joitain kappaleista hän ei ole itsekään laulanut yli 20 vuoteen.

– Lähinnä kyse on enemmän siitä, että palataan yhteen näin pitkän tauon jälkeen, niin se on kaunista, Edelmann kertoo.

Kuluvan vuoden aikana Edelmann aikoo keskittyä musiikkiprojekteihinsa. Helsinki Sound Machinen yhteenpaluun lisäksi Edelmann työstää eri suomalaiskaupunkien sinfoniaorkestereiden kanssa konsertteja, jotka pohjautuvat Edelmannin isän Toni Edelmanninsävellyksiin perustuviin Vaiheet-levyihin. Vaiheet julkaistiin vuonna 1997, Vaiheet 2 vuonna 2019.

Näyttelijänä Edelmann nähdään puolestaan tammikuun lopussa suoratoistopalvelu C Moressa julkaistavassa Poromafia-sarjassa, joka kuvattiin Lapissa ajoittain ankarissakin olosuhteissa. Edelmannin näyttelijäkollega Antti Reinion muun muassa kertonut kovan pakkasen yllättäneen kuvauksissa, jonka seurauksena hän sai sormiinsa ikuiset paleltumat. Edelmann kertoo itse selvinneensä haavereilta kuvauksissa.

– Kaikki meni oikein hyvin. On 6-7 vuotta siitä, kun Pete Eklundosti tämän kirjan oikeudet ja ollaan odotettu niin kauan, että päästään tekemään tätä.

Erityisesti Edelmann hehkuttaa sarjan ohjaaja-käsikirjoittaja Mika Kurvisenluomaa, ainutlaatuista miljöötä, joka Poromafiassa nähdään. Näyttelijällä oli Edelmannin mukaan erittäin hyvä olla Kurvisen ohjauksen alla.

– Oli ihanaa olla Mikan ohjauksessa ja käsittelyssä, se oli turvallista. On aina oma hommansa, kun näitä tehdään. Meillä oli kyllä todella hyvä työilmapiiri ja oli hauskaa, vaikka oli raskaitakin päiviä.

Edelmannin mukaan on aina ”oma hommansa” lähteä vastaavaan kuvausprojektiin, jossa jokainen tuotannon jäsen joutuu poistumaan omasta kotiympäristöstään. Kuvausten aikana työryhmäläiset viettävät erittäin paljon aikaa yhdessä.

Kun projekti tulee päätökseensä ja koittaa paluu kotiin, palautuu Edelmann kuvausmatkasta keskittymällä arjessaan vastapainoksi rauhallisiin asioihin.

– Lepäämällä, käymällä saunassa ja avannossa, sekä vähän liikkumalla, Edelmann listaa suosikkikeinojaan parhaaseen palautumiseen.

Kuvauslokaationa Lappi oli Edelmannille varsin miellyttävä, ja näyttelijä-muusikko kertookin viihtyvänsä siellä vuosi vuodelta enemmän.

– Joo kyllä rakastan (sitä), se on erityinen paikka.

Muokattu 25.1. kello 16:06: Lisätty maininta Peter Engbergista, Ville Hukkisesta sekä Puke Katajasta.

Poromafia C Moressa 26. tammikuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja