Samuli Edelmann huolestui Peter Franzénin jaksamisesta

Samuli Edelmann nähdään juoppohulluna isäpuolena Peter Franzénin omaan elämään perustuvassa, perheväkivaltaa käsittelevässä Tumman veden päällä -elokuvassa.

Rajun ja vaikuttavan roolin elokuvassa tekevä Samuli Edelmann kertoo ihailevansa Peter Franzénin rohkeutta tuoda omat kokemuksensa esiin näin näkyvästi. Hän kuvailee näin henkilökohtaisessa rpojektissa mukana olemisen tuntuvan aivan erityislaatuiselta.

– Onhan tämä ihan poikkeuksellinen tilanne. Se, että Peter pystyy olemaan keskiössä kirjailijana, käsikirjoittajana, näyttelijänä ja ohjaajana näin henkilökohtaisessa projektissa, osoittaa todella ihailtavaa rohkeutta, Edelmann selittää.

Henkilökohtaisuutta lisäsi se, että koko elokuva kuvattiin Franzénin lapsuusmaisemissa Keminmaalla. Edelmann halusikin varmistaa, että työ ei kävisi ohjaajalle henkisesti liian rankaksi.

– Kysyin Peteriltä monta kertaa, että miten hän jaksaa. Moni terapeutti olisi ihmeissään hänestä, hän ihmettelee.

Sekä Franzén että Edelmann muistavat päivän, jona näyttelijäkaarti – isä, äiti, isovanhemmat ja pikku-Pete, kokeilivat ensimmäistä kertaa 1970-lukua henkiviä rooliasujaan.

– Muistan kuinka tulimme sieltä ja sanoin Peterille, että tässä me nyt olemme, ja että mitä meidän pitää tehdä. Siinä vaiheessa hänen oli mentävä hetkeksi yksin ulos, Edelmann muistelee.

– Se oli kieltämättä aika hurjaa katsottavaa. Näin oman menneen elämäni silmieni edessä, Franzén itse kuvailee tilannetta.

Tumman veden päällä saa ensi-iltansa 6. syyskuuta. Elokuva perustuu Franzénin samannimiseen esikoisromaaniin.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat