Samu Haber: Nämä suomalaiset menestystarinat kiinnostavat ulkomailla

Maailmalla menestyvä Sunrise Avenue -bändi vieraili tiistaina Radio Novan Nova Stagella. Laulaja Samu Haber kuvailee Suomi-kuvan maailmalla muuttuneen positiivisempaan suuntaan.

Sunrise Avenue esiintyi tiistaina Radio Novan Nova Stagella akustisesti. Bändi menestyy upeasti maailmalla ja on kahminut tuoreella Unholy Ground -albumilla hyviä listasijoituksia niin Saksassa, Itävallassa kuin Sveitsissäkin.

– En tiedä mikä heitä vaivaa, erikoista. Nautiskellaan tästä matkasta. Aina on vähän löysät housussa uuden levyn kanssa, vaikka aina esittää itsevarmaa. Noin korkeaa sijoitusta en olisi odottanut, jee jee, laulaja Samu Haber fiilisteli Nova Stagen haastattelussa.

Samu Haber on tunnettu kasvo Saksassa, sillä suomalaislaulaja on yksi suositun The Voice of Germany -ohjelman tuomareista. Laulaja vie Suomea maailmankartalle ja kertoo ilokseen huomanneensa, että Suomen edistyksellisyys ja kehitys kiinnostaa entisen ikävämmän maineen sijaan.

– Videopeliyritykset, äitiyspakkaukset ja pisatutkimukset ovat nyt enemmän kartalla. On jo vähän old school -juttu esimerkiksi Lordista, sori vaan. Tai eläkeläisistä, ryyppäämisestä ja itsemurhista. Erittäin hyvä, että olemme saaneet imagoa maailmalla muullakin kuin Kaurismäki-meiningillä, Haber miettii.

Lue lisää Nova Stagesta ja katso artistien aikaisemmat livevedot, haastattelut ja ekstrakappaleet täältä.

Lisää Sunrise Avenuen keikkamateriaalia tulossa Radio Novan YouTube-kanavalle.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat