Samu Haber supersuosiossa Saksassa: Ei huvita kävellä kaupungilla

Suomalaisrokkari on mukana television suositussa musiikkiformaatissa Saksassa.

Suomalaisyhtye Sunrise Avenuen keulakuva Samu Haber on tällä hetkellä yksi Saksan puhutuimmista ihmisistä, sillä hän on mukana supersuositussa Voice of Germany -laulukilpailussa, yhtenä tähtivalmentajista.

Saksalaislehdissä Haber on nostettu valmentajien joukosta jopa yleisön suosikiksi ja hän on saanut sympetiapisteitä erityisesti saksankielentaidostaan, joka luonnollisesti ei ole aivan samalla tasolla kuin muilla tähtivalmentajilla.

– Aikamoisia sammakoita on päässyt suusta, mutta onneksi en ole lähtenyt ohjelmaan pelkästään puhumaan. Eikä minua haittaa, jos jengi nauraa kielitaidolleni. Sehän on vain hyvä, jos minusta on iloa ihmisille, Haber toteaa.

Hän suhtautuu muutenkin vaatimattomasti mahdolliseen kansansuosikin asemaan.

– Meitä on kaksi uutta valmentajaa tällä kaudella, joten tietenkin me saamme enemmän huomiota. Muiden jutut ovat jo katsojille tuttuja, Haber selittää.

Sen verran kuuma puheenaihe Voice of Germany kuitenkin tällä hetkellä on, ettei Haber mielellään lähde vapaa-ajalla kaupungille käyskentelemään.

– Hirveästi ei huvita kävellä tuolla kaupungilla, ihan jo senkin takia, etten halua törmätä omaan naamaani mainosjulisteissa. Juuri säikähdin, kun näin jättikokoisen mainoksen, jossa tuomarit istuvat punaisilla tuoleilla, Haber naurahtaa.

Hän kertoo bändin pitävän Saksassa ollessaan majaa yksityisessä asumuskompleksissa, josta löytyy esimerkiksi kuntosali, uima-allas ja ruokailumahdollisuus.

– Hirveästi emme sieltä poistu, eikä rankan keikkaputken aikaan oikeastaan muuta jaksakaan, kuin käydä aamulla kuntoilemassa ja katsoa illalla leffaa ja mennä nukkumaan, Haber selittää.

Voice of Germanysta on nyt näytetty televisiossa kaksi ensimmäistä jaksoa, ja seuraavat kaksi nähdään viikonloppuna. Haber myöntää jännittäneensä ennen kuvausten alkamista hirveästi, muttei nyt vaihtaisi kokemusta mihinkään.

– Ohjelman tekeminen oli mielettömän siistiä. Konsepti itsessään on todella hieno, ja siinä saa laittaa itsensä likoon. Olen todella iloinen, että uskalsin lähteä mukaan, vaikka ihan ensimmäisissä kuvauksissa mietinkin, että miten pääsisin mahdollisimman nopeasti karkaamaan studiosta, Haber nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat