Samu Haber ei tunne idoliaan Hectoria henkilökohtaisesti – kaksikon väliltä löytyy kuitenkin merkityksellinen yhteys 

Samu Haber on pitänyt Hectorin osana testamenttiaan vuosia – nyt artistilegenda esitti muusikolle koskettavan yllätyksen 4:42
Samu Haber on pitänyt Hectorin osana testamenttiaan vuosia – nyt artistilegenda esitti muusikolle koskettavan yllätyksen

Samu Haber on fanittanut Hectoria nuoresta pitäen.

Laulu rakkaudelle – Secret song Suomi -ohjelman viimeisessä jaksossa nähtiin yllättävä tilanne, kun legendaarinen muusikko Hector yllätettiin Samu Haberin toimesta ja toisinpäin.

Haber kertoo MTV Uutisille, että sai tietää vasta päivää ennen kuvauksia, että myös hänelle on luvassa yllätys.

– Kuvauspaikalle  tullessani katselin autoja parkkipaikalla ja yritin miettiä, kukahan minut mahtaisi yllättää. En osannut odottaa yhtään sitä, mitä koin ja näin. Se oli kyllä todella hienoa.

Kappaleen aikana Haber ehti käydä moninaisia tunteita läpi.

– Minulla vilisi muistoja ajoista aina kun olen Heikin biisejä kuunnellut. Kävin ajatuksia läpi Viherlaaksosta ihmeellisen vuoristoradan kautta tähän päivään, oli kaunis ja hieno hetki.

Kysyttäessä jännityksestä ennen esitystä tahtoo Haberilla päästä voimasana.

– Jännitti todella paljon. Miettii, että hän on tehnyt ensimmäisen sinkkunsa yli kymmenen vuotta ennen kuin edes synnyin ja edelleen hän täyttää areenat. Lopulta kuitenkin ajattelin, että hän lempeä stadinjätkä, joka diggaa lätkästä, musiikista ja hän on lämmin ja huumorintajuinen.

Haber esitti idolilleen tämän kappaleen Mandoliinimies. Miehelle legendaarisen suomalaismuusikon tuotanto on ollut aina sydäntä lähellä – nuoresta miehestä pitäen.

– Kyseinen biisi on ollut aina niin sanotusti minun biisini ja tuntuu kuin sanat kertoisivat minusta. Tykästyin ohjelmassa esitettyyn versiooni älyttömän paljon ja tuntui, että rakastuin kappaleeseen entisestään. Olin ennen esitystä aika varma siitä, ettei Heikki kuitenkaan peukkua alaspäin näytä, Haber naurahtaa.

Hector ja Haber eivät tunne toisiaan. Kollegat ovat tavanneet toisensa ennen Laulu rakkaudelle -kuvauksia ainoastaan kerran, HIFK:n jääkiekkopelissä.

Haberin bändillä Sunrise Avenuella ja Hectorilla on myös oma yhteytensä.

Jan (Hohenthal), joka on ollut perustamassa bändiämme, on Hectorin bändikaverin poika.

Laulu rakkaudelle – Secret Song Suomi -ohjelma 13. helmikuuta kello 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat