Mainos

Samsungilla ei ole pikkurahasta puutetta – satsaa yli 15 miljardia muistikortteihin

Korealainen elektroniikkajätti Samsung investoi lähivuosina yli 15 miljardia euroa muistikorttien tuotantoon. Rahat menevät kahden tehtaan modernisointiin ja laajentamiseen Koreassa. Uudistusten pitäisi olla valmiina vuoteen 2021 mennessä.

Samsung on vastikään aloittanut tuotannon valtavalla Pyeongtaekin tehtaallaan, mutta lähivuosina tehdasta laajennetaan entisestään.

Yhtiö kärvisteli viime vuoden lopulla skandaalin keskellä, kun sen lippulaivapuhelin Galaxy Note 7 jouduttiin vetämään markkinoilta palovaaran takia.

Samsungin tulos notkahti viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä liki 30 prosenttia. Viimeisellä vuosineljänneksellä jättiyhtiön liikevoitto kuitenkin kasvoi alustavien laskelmien mukaan peräti 50 prosenttia. Loppuvuoden voittojen kasvua siivitti muistikorttien ja älypuhelinnäyttöjen hyvä myynti.

Samsung on maailman suurin muistikorttien ja matkapuhelimien valmistaja ja myy muistikortteja myös muille elektroniikka-alan suuryrityksille, esimerkiksi Applelle.

Samsung on joutunut kovaan kisaan älypuhelinmarkkinoilla, kun kiinalaisyhtiöt kilpailevat kiivaasti halpojen ja keskihintaisten puhelimien myynnistä. Kalliissa puhelimissa Samsung kisaa Applen iPhonea vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.