Samsung julkisti Kiinassa maailman ensimmäisen kamerareiän näytössä sisältävän älypuhelimen – tällainen on Galaxy A8s

Samsung on julkistanut Kiinassa uuden Galaxy A8s -älypuhelimen, joka on maailman ensimmäinen kamerareiällä varustettu, täysin julkistettu älypuhelin.

Toistaiseksi Galaxy A8s on julkistettu vasta Kiinassa eikä sen saatavuudesta muualla ole tietoa.

Myös Samsungin kevään Galaxy S10 -huippupuhelimiin odotetaan uudenlaista Infinity-O-näyttöä, jollainen Galaxy A8s:ssä on nyt ensi kerran nähty. Galaxy A8s:n näytön koko on 6,4 tuumaa ja kyseessä on monista Samsungin malleista poiketen LCD-paneeli. Näytössä on 2340×1080 pikseliä eli kuvasuhde on 19,5:9.

Kuten kuvat kertovat, Galaxy A8s:ssä reikä kameralle näytössä on vielä varsin kookas. AMOLED-näytöllisiin Galaxy S10 -puhelimiin odotetaan selvästi pienempää reikää.

Takaa Galaxy A8s on lasipintainen. Värivaihtoehtoja on kolme: harmaa, sininen ja vihreä.

Takaa löytyy kolme kameraa sekä sormenjälkilukija. Kamerat ovat tiettävästi täysin samat kuin jo Suomessa myytävässä Galaxy A7:ssä, eli tarkkuudeltaan 24, 10 ja 5 megapikseliä. 24 megapikselin pääkameran aukon koko on f/1,7 ja 2x optisen zoomin mukaan tuovan 10 megapikselin telekameran f/2,4. Kolmatta 5 megapikselin kameraa hyödynnetään syvyystietojen keräämiseen.

Näytön ympäröimän etukameran tarkkuus on 24 megapikseliä ja aukon koko f/2,0.

Lisäksi Galaxy A8s on varustettu Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiirillä, 6 tai 8 gigatavulla RAM-käyttömuistia, 128 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla ja microSD-muistikorttipaikalla sekä 3 400 milliampeeritunnin akulla. Galaxy A8s:ssä ei ole erillistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, joten uutuuden myötä myös Samsung liittyy kuulokeliitännän hylkääjien jatkoksi. Latausliitäntä on USB-C-mallia, ja Galaxy A8s tukee myös pikalatausta.

Mitoiltaan Galaxy A8s on 158,4 x 74,9 x 7,4 millimetriä ja painoa sillä on 173 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversiona Galaxy A8s:ssä on vielä aluksi Android 8.1 Oreo, tietenkin Samsungin käyttöliittymällä varustettuna.

Kiinassa Galaxy A8s on tulossa ennakkotilattavaksi 21. joulukuuta. Hintatietoja Samsung ei vielä tässä yhteydessä kertonut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja