Samsung Galaxy S9:n ja Galaxy S9+:n lähes kaikki tiedot paljastuivat kuvien kera – julkistus sunnuntaina

Samsung tulee julkistamaan uudet Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -lippulaivaälypuhelimensa sunnuntaina 25. helmikuuta kello 19 Suomen aikaa alkavassa tilaisuudessa Barcelonassa ennen seuraavana päivänä alkavia Mobile World Congress -messuja.

Galaxy S9 -puhelimista on nähty ja kuultu jo lukemattomia vuotoja ja huhuja, ja nyt tuoreimman WinFuture.de-sivuston paljastuksen myötä viimeistään puhelimista tiedetään jo hyvissä ajoin ennen niiden virallista julkistusta lähes kaikki mahdollinen. WinFuture.de on paljastanut puhelimista kattavasti viralliset kuvat ja sekä myös tekniset tiedot.

Galaxy S9 -puhelimet ovat designiltaan säilymässä pitkälti edeltäjiensä Galaxy S8 -puhelinten linjoilla. Näyttöjen koot ovat ennallaan 5,8 tuumassa Galaxy S9:ssä ja 6,2 tuumassa Galaxy S9+:ssa kuvasuhteen ollessa molemmissa edelleen 18,5:9 ja tarkkuuden 2960×1440 pikseliä. Käytössä ovat luonnollisesti Samsungin itse valmistamat Super AMOLED -paneelit. Näyttöjen alapuolelle jäävä reunus on hieman Galaxy S8 -puhelimia kapeampi ja näytön kaartuminen pidemmille sivureunoille kenties hieman aiempaa vähäisempää.

Takana sormenjälkilukija on Galaxy S9 -puhelimissa kameran alapuolella sen jälkeen, kun sijaintia kameran rinnalla kritisoitiin Galaxy S8 -puhelimissa hankalakäyttöisyyden ja kameran tahriintumisen takia.

Galaxy S9 -puhelinten suurimmat uudistukset ovat takakameroissa.

Puhelimista Galaxy S9:ssä on yksi takakamera, mutta Galaxy S9+:ssa kaksi. Galaxy S9:n kamerassa ja Galaxy S9+:n pääkamerassa uutuutena on vaihtuva aukon koko. Kameran aukon koko voi Galaxy S9 -puhelimissa olla joko f/1,5 tai f/2,4, mikä mahdollistaa paremman kuvanlaadun eri olosuhteissa – mahdollistaen suurella aukolla enemmän valoa kameraan hämärässä, ja toisaalta pienemmällä aukolla sopivasti valoa mutta laajemman syväterävyyden sopivissa olosuhteissa. Takakameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä. Galaxy S9+:n toisen kameran aukon koko on f/2,4, ja molemmat kameroista on varustettu optisella kuvanvakaimella. Toinen kamera tuo mukaan optisen zoomin Galaxy Note8:n tavoin.

Galaxy S9 -puhelimet tulevat tuomaan myös Super Slow-mo -hidastuskuvauksen, joka pystyy jopa 960 kuvan sekuntinopeuteen.

Uutta Galaxy S9 -puhelimissa ovat myös stereokaiuttimet, jotka on brändätty Samsungin nykyisin omistaman AKG:n nimiin – kuten edelleen myös Galaxy S9 -puhelinten mukana tulevat nappikuulokkeet. Etupuolella on myös edelleen tarkkuudeltaan 8 megapikselin automaattitarkenteinen etukamera, jonka aukon koko on f/1,7. Mukana ovat edelleen iiris- ja kasvojentunnistus.

Euroopassa myytävät versiot Galaxy S9 -puhelimista sisältävät Samsungin uuden Exynos 9810 -järjestelmäpiirin. Galaxy S9:ssä on 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia, Galaxy S9+:ssa puolestaan 6 ja 128 gigatavua. Eroa on myös akun koossa, joka on Galaxy S9:ssä 3 000 ja Galaxy S9+:ssa 3 500 milliampeerituntia. Lataus käy mukana tulevalla pikalaturilla tai langattomasti Qi-laturilla.

Molemmat Galaxy S9 -puhelimet ovat myös edelleen luokitellusti pölyn- ja vedenkestäviä. Puhelinten IP68-luokitus merkitsee testattua upotuskestävyyttä 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi.

Käyttöjärjestelmäversiona Galaxy S9 -puhelimissa on niiden myyntiin tullessa Android 8.0 Oreo Samsungin Experience 9.0 -sovituksella.

Euroopassa Galaxy S9 -puhelimet ovat tulossa saataville kolmena värivaihtoehtona: musta Midnigt Black, sininen Coral Blue sekä pehmeän violetti Lilac Purple. Neljäs väri, harmaa Titanium Gray, ei näytä olevan tulossa myyntiin Euroopassa. Tarjolle on tulossa versiot yhdellä tai kahdella SIM-korttipaikalla.

Ennakkotilausten kerrotaan alkavan mahdollisesti jo heti 25. helmikuuta puhelinten julkistusten jälkeen ja toimitustenkin pääsevän käyntiin 8. maaliskuuta. Pätevätkö nämä tiedot myös Suomeen selviää myöhemmin. Hintojen voi odottaa nousevan noin sadalla eurolla verrattuna Galaxy S8 -puhelinten myyntiintuloon eli noin 900 euroon Galaxy S9:lle ja noin 1 000 euroon Galaxy S9+:lle.

Samsung Galaxy S9:n ja Galaxy S9+:n tekniset tiedot

 • 5,8 tuuman (Galaxy S9) tai 6,2 tuuman (Galaxy S9+) Super AMOLED -näyttö 18,5:9-kuvasuhteella ja 2960×1440 pikselillä
 • Sormenjälkilukija takana, iirisskanneri edessä, lisäksi kasvojentunnistus
 • Takakamerassa 12 megapikseliä, vaihtuva f/1,5- tai f/2,4-aukko ja PDAF- ja laser-automaattitarkennus – Galaxy S9+:ssa lisäksi toinen optisen zoomin mahdollistava 12 megapikselin takakamera f/2,4-aukolla
 • Etukamerassa 8 megapikseliä, f/1,7-aukko ja automaattitarkennus
 • Stereokaiuttimet
 • Euroopassa Samsung Exynos 9810 -järjestelmäpiiri (4x 2,9 GHz + 4x 1,9 GHz)
 • 4 gigatavua (Galaxy S9) tai 6 gigatavua (Galaxy S9+) RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 2.1) ja microSD-muistikorttipaikka
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Yksi tai kaksi SIM-korttipaikkaa versiosta riippuen
 • Wi-Fi / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 000 milliampeeritunnin (Galaxy S9) tai 3 500 milliampeeritunnin (Galaxy S9+) akku
 • Pikalataus ja langaton lataus
 • IP68-luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys (upotus 1,5 metriin 30 minuutiksi)
 • Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversio

Samsung Galaxy S9 ja Galaxy S9+ on jo aiemmin nähty vuotaja Evan Blassin paljastamissa alta löytyvissä kuvissa.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja