Samsung aloitti Android 9 Pie ja One UI -päivityksen jakelun Galaxy S9 -puhelimille Suomessa

Samsung on aloittanut nyt myös Suomessa One UI:n ja Android 9 Pie -päivityksen jakelun Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -puhelimille.

Galaxy Note9:lle päivitys ei ole vielä Suomessa saatavilla.

Samsung on vahvistanut, että myös viime vuonna julkistetut Galaxy S8, Galaxy S8+ ja Galaxy Note8 saavat One UI:n ja Android 9 Pien, mutta tarkempaa aikataulua niiden osalta ei vielä tiedetä.

One UI:n avulla Samsung pyrkii helpottamaan yhden käden käyttöä puhelimilla. Näyttöjen koot ovat kasvaneet ja kuvasuhteet muuttuneet, minkä seurauksena näytön ylälaidassa sijaitsevaan sisältöön on hankala ylettää sormella helposti. Uudessa One UI:ssa relevantit sisällöt on sijoitettu enemmän näytön alaosaan.

”Puhelimen näytön yläosa on tarkoitettu katseluun ja alaosa on tarkoitettu kosketukseen ja ohjaukseen”, kertoi Samsungin Jaeyeon Jung aiemmin One UI:n esittelyn yhteydessä. Esimerkiksi Viestit-sovelluksessa keskustelut alkavat näytön keskivaiheilta eivätkä aivan ylälaidasta.

Lisäksi One UI:ssa käyttäjän on mahdollista valita tumma teema, jolloin virrankulutus on alhaisempi Samsungin suosimilla AMOLED-näytöillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja