Leijonien tähtihyökkääjä naulasi ällistyttävän komean osuman – tätä täydellisemmin ei voi enää sijoittaa: "Lähti hyvin kyllä"

Leijonien ykkösketjun sentteri Sakari Manninen oli jälleen tapetilla, kun Suomi eteni finaaliin MM-kotikisoissaan. Manninen naulasi lauantain Yhdysvallat-välieräottelussa kertakaikkisen komean osuman.

Manninen oli nälkäisenä, kun hän naputti mailaansa ilmoittaakseen, että hän on vapaana.

Viesti meni perille. Mikko Lehtonen jakoi levittävän syötön ja Manninen tinttasi.

– Kaveri lähti höntyilemään ja heidän alivoimansa oli aika repaleisena siinä. He yrittivät paineistaa, mutta saimme neliön muutamalla syötöllä auki. Näin heti, että nyt on väylä auki, kun ”Bobi” (Lehtonen) saa kiekon. Hän antoi hyvän syötön. Kaveri otti poikittaissyöttöä pois ja ikään kuin heitti maton siihen. Oli hyvä paikka ampua läheltä, Manninen kertasi osumaansa MTV Urheilulle.

Kuti oli mitä täydellisin.

Mannisen osuma näkyy videona jutun yläreunasta.

– Ajattelin, että hanska ylös ja vedän niin paljon kuin lähtee. Lähti hyvin kyllä, Manninen myhäili.

Leijonat eteni kyseisellä osumalla 2–1-johtoon.

Vaikka Yhdysvallat jatkoi kissa ja hiiri -leikkiä, eteni Leijonat finaaliin loppuluvuin 4–3.

– Kun on neljä parasta mukana, niin on selvää, että finaalipaikka ei irtoa mitenkään helpolla. Saimme pitkiä hyökkäyksiä ja pystyimme sitä kautta aiheuttamaan jäähyjä tai iskemään maaleja. Käytimme hyvin momentumit hyväksemme ja saimme otetta. Samaan aikaan kaverilla oli paljon taitoa ja he saivat ihan samalla tavalla pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Olimme kärsivällisiä ja maltoimme puolustaa. Hyvä peli, hyvä fiilis, Manninen perkasi.

Leijonien luotto omaan tekemiseen ei horjunut missään vaiheessa – ei edes vaikeammilla hetkillä.

– Se on ollut jo pidempään niin. Meillä on vahva luotto ja sitoutuminen siihen, että oli tilanne mikä tahansa, niin tiedämme, että saamme vielä paikkoja. Peli ei lähde liikaa viemään. Emme turhaudu. Meillä on hyvin sitoutunut porukka, joka puhaltaa yhteen hiileen. On nautinto pelata tuota peliä, Manninen tunnustaa.

Leijonat kohtaa MM-finaalissa joko Kanadan tai Tshekin. Vastustaja selviää illan välieräottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat