28 ensimmäisestä 30:sta kisoihin kysytystä pelaajasta kieltäytyi: Silti Kanada on nyt MM-finaalissa

Kanadan MM-kisajoukkueeseen ensiksi kysytyistä 30 pelaajasta 28 kieltäytyi jääkiekon MM-kisoissa pelaamisesta, C Moren asiantuntija Sami Kapanen kertoi sisäpiiritietoihinsa pohjautuen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kapanen kertoi saaneensa sisäpiiritietoja Riian MM-turnauksessa paikalla olevalta TSN:n pitkäaikaiselta kanadalaisselostajalta Gord Milleriltä.

– Hän osasi sanoa, että 30 pelaajasta, joita kysyttiin MM-kisoihin, 28 kieltäytyi. Sen jälkeen ollaan ihan uudelle tasolle jouduttu lähtemään, keitä joukkueeseen saadaan, Kapanen kertoi.

– Heitä odottaa paluun myötä mahdollisesti 14 päivän karanteeni Kanadan puolella. Siinä on asioita, joiden takia Kanadan on ollut vaikeaa saada MM-kisoihin sellaista joukkuetta kuin yleensä.

Kanadan MM-kisajoukkue koostuu pääosin NHL-organisaatioiden pelaajista, mutta supertähtiä nuoressa joukkueessa ei aiempien MM-turnausten kaltaisesti vilise. 

Kanadan MM-turnaus alkoi yskähdellen, ja se joutui jännittämään pääsyä MM-kisojen pudotuspeleihin viimeiseen asti. Kanada pääsi puolivälieriin, kun Saksan ja Latvian välinen ottelu päättyi varsinaisella peliajalla. Latvia olisi tasoitusmaalillaan päättänyt vaahteranlehtien turnauksen alkulohkoon. Nyt maa pelaa finaalissa Suomea vastaan.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 1. kesäkuuta 2021.

Lue myös:

    Uusimmat