Sami Helenius on Selviytyjät-voittaja – paljasti miten käytti voittorahansa: "Kesällä rakensin toisen..."

Tässä on Selviytyjät Suomi -voittaja 3:16
Sami Helenius tunnustautuu perhekeskeiseksi - näin hän kuvailee Stina-vaimoaan

Sami Helenius voitti Selviytyjät.

Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius taisteli tiensä Selviytyjät Suomi -ohjelman voittoon. Kokemustaan kisassa Helenius kuvailee ennen kaikkea mahtavaksi. 

– Tämä oli ikimuistoinen kokemus, jonka tulen muistamaan hautaan asti, Helenius iloitsee.

Selviytyjät tunnetaan fyysisten kisojen lisäksi myös selkäänpuukottamisesta liittojen sisällä. Helenius nimeääkin kisan kovimmaksi juonittelijaksi Karoliina Tuomisen

–  Hän oli pelin päällä ja luojan lykky, ettei se juonittelu kolahtanut minuun. Hän oli queen bee ja hyvällä tavalla loistava pelaaja.

– Luulin osaavani pelata, mutta kyllä tämä mies tajusi aika pian, että en osaa ollenkaan. Minuakin kusetettiin ja suutahdinkin siitä vähän.

Matkan aikana Helenius säästyi suuremmilta vammoilta. Hänen kiusanaan olivat viikkojen rutistuksessa onneksi vain pienet nirhaumat. Ohjelman kuvauksiin ex-urheilija ei valmistautunut mitenkään etukäteen.

– En valmistautunut mitenkään. Elämääni kuuluu urheilu edelleen, sillä nostelen painoja viisi kertaa viikossa jonka lisäksi teen aerobista treeniä saman verran päälle. Henkisesti jännitti ruuan vähyys, mutta sekin meni hyvin.

Voiton selvittyä Helenius olisi halunnut soittaa kotiinsa heti, mutta erinäisistä syistä hän pääsi ilmoittamaan ilouutisesta perheelleen vasta useita tunteja myöhemmin. Tuolloin tunteet nousivat kuitenkin pintaan.

– Taisi tulla itkut tirautettua, kun rouvalle soitin. Olen ollut aina perheorientoitunut, jonka lisäksi sellaiset arvot korostuivat reissussa entisestään.

Myös 30 000 euron voittosummalle on tullut jo käyttöä kesän aikana, joka niin ikään tukee perheen yhteistä ajanviettoa.

– Voittosumma menee perheen yhteiseen hyvään. Kesällä rakensin toisen huvimajan mökillemme. Meillä on viiden lapsen uusioperhe, joten tilaa tarvittiin. Katsotaan, jos tuumailen jotain muutakin vai laitanko loput sukanvarteen.

Tieto omasta voitosta oli Heleniuksen mukaan vaikea pitää salaisuutena.

– Aluksi oli huuma päällä, kun tulin reissusta. Sain viestiä vaikka keneltä, jotka pyysivät kertomaan miten kävi.

Helenius on palannut Selviytyjien jälkeen arkitöidensä pariin apuvalmentajaksi Kouvolan Kookooseen. Aikaisemmin hän on myös opettanut teknistä työtä yläkoulussa, mutta apuvalmentajatarjouksen viime keväänä saatuaan valinta työpaikan vaihtamisesta oli selvä.

– Elämässä menee h*lvetin hyvin. Joka aamu hallille lähtiessäni olen intoa täynnä. Viime keväänä, kun mahdollisuus tuli, oli pakko tarttua siihen. Nautin opetustyöstä suunnattomasti, sillä olen positiivinen persoona ja nautin nuorten seurasta. Jääkiekko on kuitenkin sydämen asia.

Myös Heleniuksen kaksi poikaa pelaavat jääkiekkoa. Ylpeä isä on antanut pojilleen uraan liittyviä vinkkejä, vaikka apu ei ole aina ollut tervetullutta.

– Nuorimmainen poikani ei ole koskaan ottanut isältään vinkkejä vastaan. Varoitin häntä kuitenkin Pohjois-Amerikkaan lähtiessä kovista taklauksista. Kyllä isä katsoo ylpeänä hänen pelaamistaan.

Lue myös:

    Uusimmat