Mainos

Salmiakki-lakritsiletut

Letut kuuluvat Suomen suveen! Vaihtelua lettuihin saat maustamalla taikinan lakritsikastikkeella. Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Tarjoa lettujen kanssa lakritsijäätelöä, makeisia ja mansikoita!

Lakritsiletut

7-8 kpl

  • 4,5 dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
  • 0,5 dl salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • 1 pss Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja
  • Täyte ja koristelu:
  • lakritsijäätelöä
  • salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • turkinpippureita tai lakuja
  • mansikoita

Vispaa lettujauhot salmiakki-lakritsikastikkeella maustettuun nesteeseen. Anna taikinan tekeytyä.

Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.

Laita jokaiselle räiskäleelle jäätelöä, lakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita. Nauti heti!

Lakritsi-rahkatäyte

  • noin 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • noin 2 dl maitorahkaa tai sitruunarahkaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Lisäksi:
  • mansikoita
  • salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • turkinpippureita tai salmarilakuja
  • mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi.

Laita letuille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.

Resepti Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.