Salmiakki-lakritsiletut

Letut kuuluvat Suomen suveen! Vaihtelua lettuihin saat maustamalla taikinan lakritsikastikkeella. Kätevimmin letut syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Tarjoa lettujen kanssa lakritsijäätelöä, makeisia ja mansikoita!

Lakritsiletut

7-8 kpl

  • 4,5 dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
  • 0,5 dl salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • 1 pss Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja
  • Täyte ja koristelu:
  • lakritsijäätelöä
  • salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • turkinpippureita tai lakuja
  • mansikoita

Vispaa lettujauhot salmiakki-lakritsikastikkeella maustettuun nesteeseen. Anna taikinan tekeytyä.

Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voi käyttää 5 dl nestettä.

Laita jokaiselle räiskäleelle jäätelöä, lakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita. Nauti heti!

Lakritsi-rahkatäyte

  • noin 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • noin 2 dl maitorahkaa tai sitruunarahkaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Lisäksi:
  • mansikoita
  • salmiakki-lakritsikastiketta (valmista)
  • turkinpippureita tai salmarilakuja
  • mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi.

Laita letuille rahkaa, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.

Resepti Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat