Salkkarit-Ulla: Suosikkisarjassa näytteleminen vei aluksi mehut

Maija-Liisa Peuhu 25:00

Studio55.fi -lähetyksessä vieraillut näyttelijä Maija-Liisa Peuhu ammentaa energiaa optimistisesta elämänasenteesta.

72-vuotiaalla Maija-Liisa Peuhulla on takanaan mittava ura näyttelijänä. Peuhu on esiintynyt uransa aikana yli 50 elokuvassa, tullut suurelle yleisölle tutuksi Salatut elämät -televisiosarjan Ullana ja näytellyt ahkerasti myös teatterin lavoilla.

Tänä keväänä Peuhu näyttelee helsinkiläisen KOKO-teatterin Talonvaltaajat-nimisessä näytelmässä. Peuhun mukaan energiaa riittää edelleen.

– Minulla on ainakin koko ajan kova tarve tehdä jotain, ja tunnen, että minulla on energiaa. Äitini kuoli 66-vuotiaana ja huomasin, että hänellä ei ollut enää energiaa silloin. Pelkäsin, että siinä kohtaa minulle käy samoin, mutta ei ole käynyt toistaiseksi, Peuhu kertoo.

Peuhun mukaan optimistinen luonne on varmasti auttanut häntä jaksamaan vanhempanakin.

– Mielestäni se (optimistisuus) on tärkeää kaikille. Mitä sitä mennyttä murehtia, niistä on ottanut opiksi toivottavasti, ja tulevaisuudesta ei tiedä, Peuhu toteaa.

Peuhu on tullut tunnetuksi MTV:n Salatut elämät -televisiosarjan Ullana. Peuhun mukaan Salkkarit oli hieno mahdollisuus päästä näyttelemään sarjassa, ja rooli sarjassa poiki töitä jälkeenpäin. Sarjan teko oli ajoittain kuitenkin rankkaa.

– Siitä kun ei tiedetty yhtään mitään, eikä ymmärretty edes mihin mennään, niin kyllähän se otti sitten mehut aluksi, kun mietti kaikki yöt, mitä olisi pitänyt tehdä, ja mitä jättää väliin, Peuhu kertoo.

Peuhu sanoo, että hän on kuitenkin aina tykännyt Salattujen elämien roolihahmostaan Ullasta.

– Olen tykännyt Ullasta, koska hän on positiivinen. Hänelle voi sattua ihan mitä vain, kaikesta hän selviää. Hän on hyvä esimerkki ihmisille, Peuhu sanoo.

Peuhun mukaan Salattujen elämien suosio johtuu muun muassa siitä, että sarja on hyvin ajankohtainen.

– Siellä on ne aiheet, josta ihmiset puhuu, ja myös ne epäkohdat, joista ihmiset ei uskalla puhua, Peuhu sanoo.

Miten Peuhu pääsi teatterikorkeakouluun 18-vuotiaana ensi yrittämällä ja ketkä näyttelijätähdet olivat Peuhun kanssa samalla vuosikurssilla? Katso Peuhun haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat