Salkkarit-tuottaja paljastaa: Seppo Taalasmaa voi oikean hetken tullen palata Pihlajakadulle

Voisiko legendaarisen Seppo Taalasmaan paluu Salkkareihin olla mahdollinen? Salattujen elämien tuottaja Marko Äijö vastaa fanien ikuisuuskysymykseen. 

Siitä asti, kun rakastettu hahmo Seppo Taalasmaa lähti Salkkareista vuonna 2013, ovat fanit spekuloineet hänen mahdollisesta paluustaan.

Salattujen elämien tuottaja Marko Äijö ei voi tältä istumalta vahvistaa paluuta, mutta ei myöskään tyrmää sitä täysin.

– Olemme jatkuvasti kontaktissa useampaan vanhaan Salkkarit-hahmoon. Näiden keskustelujen tuloksista saadaan vuoden ensimmäiset maistiaiset jo tammikuulla, kun yksi erittäinkin moniulotteinen hahmo tekee paluun Pihlajakadulle hyvin yllättävässä tilanteessa, Äijö kertoo. 

– Kevään aikana lisää vanhoja tuttuja vilahtelee Pihlajakadulla. Ja jossain kohtaa kevättä joudutaan tilanteeseen, jossa jonkun kokeneen Pihlajakadun veteraanin on puututtava tapahtumien kulkuun, Äijö paljastaa.

Jarmo Kosken näyttelemä Seppo Taalasmaa on eittämättä yksi sarjan suosituimmista hahmoista muun muassa Ulla Taalasmaan sekä Ismo ja Mia Laitelan ohella. Mikä Sepossa oikein vetoaa katsojiin?

– Seppo on myyttinen suomalaisuuden kuva: ahkera, hyväsydäminen ja usein kaukaa viisas keventämään kanssakulkijoidensa murheita. Näistä lähtökohdista on helppo toivoa hänelle edes hiukan henkilökohtaistakin onnea, ja juuri se ei jotenkin koskaan ihan osu hänen kohdalle, Äijö sanoo. 

– Uhrautuva ystävyys ja lähimmäisenrakkaus yhdistettynä lähes aina pieleen meneviin itseä koskeviin valintoihin tekevät Seposta suomalaisuuden arkkityypin, Sven Tuuvan, ihmisen, jota vievät eteenpäin usko, toivo ja rakkaus. Ja ihan kuin kuka muu tahansa, Seppo voi oikean hetken tullen palata Pihlajakadulle.

Äijön mukaan Sepon seuraaminen käy sydämeen ja kertoo paljon meistä itsestämme.

– Sama koskee useampia Salkkarit-hahmoja, kuten Talea, Ismoa, Ullaa, Kallea, Jannea... Vaikka kuinka on hyvää tahtoa, jokin tuppaa menemään pieleen ja jokaisella on mokaamiseen omat persoonansa mukaiset edellytykset. Ihan niin kuin meistä jokaisella, Äijö muistuttaa. 

"Neuvotteluyhteys avattu"

Näyttelijä Jarmo Koski antoi kasvonsa Seppo Taalasmaalle 14 vuoden ajan. Hän kantaa hahmoa mukanaan yhä kolme vuotta lähtönsä jälkeen. Kun hän astuu ulos kotiovestaan, hän on suomalaiselle mieluummin  Seppo Taalasmaa kuin Jarmo Koski.

– Ei minun tarvitse kuin lähikauppaan lähteä, niin jo joku fani tunnistaa minut ja pyytää palaamaan sarjaan. Moni on myös uhonnut, että ei aio enää katsoa sarjaa ennen kuin Seppo palaa Pihlajakadulle. Ihmiset haluavat myös ikuistaa itsensä ”Sepon” rinnalla ja ottaa niin kutsuttuja selfietä kanssani. Se on ihan uusi villitys, Koski kertoi MTV:lle toukokuussa.

Häntä huomio ei haittaa, sillä hän ehti tottua siihen 14 Salkkarit-vuoden aikana.

– On täysin ymmärrettävää, että Seppo on jäänyt ihmisten mieleen. Hän oli hahmo, johon oli helppo samaistua.

Jos Jarmo Koskea pyydettäisiin mukaan sarjaan, miten hän vastaisi?

– Neuvotteluyhteys tuotannon kanssa on avattu. Sarjasta ei koskaan tiedä, koska mitä vain voi tapahtua. Jos Sepolle keksittäisiin joku uusi kulma tai juonenkäänne, voisin kuvitella palaavani. Olisihan se katsojien palvelemista, mies sanoo.

Neuvotteluyhteyden avaamisesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.  

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot ennakkoon MTV Katsomossa kello 20.00. Sarja palaa joulutauolta uusin jaksoon ruutuun 9.1.2017.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja