Salkkarit täyttää 16 vuotta – käänteet, joista Suomi puhui

Salatut elämät täyttää 16 vuotta ja jokaiseen Salkkarit-vuoteen on mahtunut dramaattinen käänne jos toinenkin. MTV.fi valikoi puhuttaneimmat käänteet joka vuodelta.

1999 Tyyne Puustinen murhataan

Salatut elämät sai alkunsa siitä, kun taiteilija Tyyne Puustinen löydettiin murhattuna Pihlajakadulta. Talonmiehet Seppo ja Ulla huolestuivat, kun Puustinen ei avannut ovea ja hälyttivät poliisit paikalle.

Puustisen murhaa selvitettiin pitkään, mutta syyllistä ei lopulta saatu kiinni. Kävi ilmi, että Aki Nikkinen oli tappanut Puustisen vahingossa.

2000 Hanna ja Aleksi saavat lapsen

Salattujen elämien alkutaipaleella Hanna Salinilla oli suhde poikapuolensa Aleksi Salinin kanssa. Hanna tuli raskaaksi, ja kävi ilmi, ettei hänen aviomiehensä Jukka voinut olla lapsen isä, sillä hän oli steriili. 

Aluksi Hanna valehteli lapsen isän olevan hänen työkaverinsa, mutta lapsen todellinen isyys paljastui, kun Jukka kuuli Aleksin lepertelevän lapselleen.

2001 Aki paljastuu Markuksen veljeksi

Vuonna 2001 paljastui, että Aki Nikkinen on todellisuudessa liikekumppaninsa ja hyvän ystävänsä Markus Ekholmin velipuoli. Nikkinen on Markuksen isän Erik Ekholmin avioton lapsi.

Seuraavana vuonna Aki luuli tappaneensa Markuksen, kun tämä putosi mereen monien metrien korkeudesta. Tapaus oli syynä siihen, että Nikkinen karkasi Suomesta ja poistui sarjasta.

2002 Miia kuolee

Monen Salattujen elämien fanin suosikkihahmo Miia Laitela kuoli aivokasvaimeen vuonna 2002. Miian suuri rakkaus ja pitkäaikainen ystävä Saku Salin lähti Norjaan Miian kuoleman murtamana.

Samana vuonna myös toinen alusta asti Salatuissa elämissä mukana ollut hahmo menehtyi. Aki ei ollutkaan tappanut Markusta, mutta tämä menehtyi huumeiden yliannostukseen häämatkallaan Elina Taalasmaan kanssa.

2003 Laura saa Karin kanssa lapsen

Laura Kivirannan ja Kari Taalasmaan ystävyys syveni suhteeksi, jonka seurauksena Laura tuli raskaaksi. Laura synnytti Karille tyttären, Oonan.

Oona seikkaili Salatuissa elämissä pitkään: hän on ehtinyt kokea kidnappauksen ja lukuisia suhdesotkuja Miro Holmin kanssa. Oonan elämä muuttui kuitenkin seesteisemmäksi, kun hän ja Miro muuttivat Pihlajakadulta yhdessä Ranksaan.

2004 Seppo saa sydänkohtauksen

Seppo Taalasmaa sai sydänkohtauksen, kun sai tietää, että hänen vuosikausia tyttärenään pitämä Elina Taalasmaa on todellisuudessa hänen ystävänsä Martti Viljasen lapsi.

Martilla ja Sepolla oli ollut yhteinen antiikkiharrastus ja Elinan todellinen isä paljastui, kun Seppo löysi vanhojen antiikkiesineiden joukosta vaimonsa Ulla Taalasmaan kirjoittaman kirjeen, josta Martin ja Ullan suhde kävi ilmi.

Seuraavana vuonna Ulla ja Seppo erosivat.

2005 Heli tulee kaapista

Heli Sievinen ymmärsi olevansa kiinnostunut naisista ihastuttuaan opettajaansa Teresaan. Heli ja Teresa aloittivat suhteen, jota Helin äiti Paula ei kuitenkaan hyväksynyt.

Aihe on puhuttanut Salatuissa elämissä aiemminkin. Jo sarjan alussa Kalle Laitela pohtii ihastustaan ystäväänsä Sakuun ja kun Kalle tuli kaapista vuonna 2000, hänen isänsä heitti hänet ulos kotoaan.

Myöhemmin niin Ismo kuin Paulakin ovat hyväksyneet lastensa seksuaalisen suuntautumisen.

2006 Riku ajaa Ullan päälle ja kuolee

Riku Jääskeläinen ajoi humalassa Ullan yli kevään 2006 päätösjaksossa. Ulla joutui sairaalaan, mutta Rikulle kävi pahemmin: hän menehtyi kolarissa.

Ulla kuntoutui onnettomuudesta täysin innokkaan jumpan ja hänen ex-aviomiehensä Sepon hoivan ansiosta.

2007 Aaro teeskentelee Eeroa

Aaro Vaalanne kidnappsi identtisen kaksoisveljensä Eeron ja alkoi teeskennellä tätä. Aaro manipuloi parisuhdekumppaniaan Laura Kivirantaa ja kun Paula oli kertomassa Lauralle hänen todellisesta luonteestaan, Aaro kidnappasi Paulan.

Paula pääsi pakoon, ja myöhemmin Laura ja Paula onnistuvat surmaamaan Aaron työntämällä Aaron parvekkeelta. Laura ei kuitenkaan ikinä toipunut ja hän joutui mielisairaalaan Aaro-harhojen vuoksi.

2008 Juulia saa munuaisen raiskaaja-isältään

Juulia adoptoitiin lapsena, ja hän sai tietää todellisista vanhemmistaan vasta aikuisiällä. Juulia oli saanut alkunsa, kun hänen isänsä Kristo oli raiskannut hänen äitinsä Tanja Jääskeläisen.

Tieto biologisesta vanhemmuudesta tuli tarpeeseen, kun Juulia jäi Lasse Sievisen auton alle: kalliolta pudonneen Kriston luovuttama munuainen pelasti Juulian hengen.

2009 Kentauri räjähtää

Ismo ja Salla viettivät häitään Kentaurissa ja paikalla oli lähes koko Pihlajakatu, kun sijaistarjoilija unohti epähuomiossa kaasulieden päälle. Sattui kaasuräjähdys.

Juulia oli pyörtynyt takahuoneeseen juuri ennen kaasuräjähdystä, ja menehtyi onnettomuudessa. Myös Eero sai räjähdyksessä surmansa.

2010 Sebastian lavastaa kuolemansa

Sebastian Vuorela uskoi, että ainoa tapa saada rikollispomo Korppi pois hänen kintereiltään oli lavastaa oma kuolemansa. Sebastian pakeni Korpin kätyreitä moottoriveneellä, kun vene räjähti ja Sebastianin oletettiin kuolleen.

Kun Korppi kuoli pudottuaan katolta, Sebastian oli jälleen turvassa ja sai jatkaa elämäänsä.

2011 Katariinan ex-mies sieppaa hänet

Miika Mäkelä oli ottanut syyn niskoilleen, kun Katariina oli itsepuolustuksekseen surmannut Sara Polvijärven. Vankilavuodet katkeroittivat Miikan ja hän sieppasi Katariinan vapauduttuaan.

Katariina onnistui pääsemään vapaaksi, kun Miika yritti paljastumisen pelossa paeta ulkomaille vanki mukanaan.

2012 Seppo yrittää itsemurhaa

Yksi Salattujen elämien historian puhuttaneimmista käänteistä oli Seppo Taalasmaan itsemurhayritys. Seppo oli kuvitellut ajaneensa puolisonsa Helena Kuulan pojan Sebastianin vaimon yli, ja sairastunut alkoholismiin.

Sarjan fanit pääsivät huokaisemaan helpotuksesta, kun Seppo ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään.

2013 Heiskanen vainoaa Kuulan perhettä

Kuulan perheen vainoaminen ei loppunut Korpin kuolemaan, sillä Korpin poika Heiskanen palasi kostamaan äitinsä puolesta. Heiskanen oli jo aiemmin siepannut Pepin ja Sergein, mutta kun nämä pääsivät pakenemaan, hän sieppasi lentokoneen, jossa Kuulat matkasivat.

Lentokone teki pakkolaskun Siperiaan. Peppi joutui lopulta synnyttämään Siperiassa, askeettisissa olosuhteissa, samalla, kun Heiskanen uhkasi muita perheen jäseniä aseella.

2014 Paula kuolee ammuskelussa

Heiskanen ei ollut Pihlajakadun viimeinen vainoaja. Katariina oli hoitanut salaklinikallaan Rönkköä, jolta alkoi saada myöhemmin uhkausviestejä. Sergei ja Katariina olivat saada Rönkön nalkkiin, mutta tämä pakeni.

Rönkkö kuokki Katariinan järjestämissä hyväntekeväisyystanssijaisissa ja hänen ja Katariinan välillä alkoi tulitaistelu. Monet haavoittuivat ja Paula Sievinen sai surmansa.

Juttua muokattu 26.1.: Heiskanen palasi kostamaan äitinsä, ei isänsä puolesta.

Salatut elämät joka arkipäivä kello 19.30 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja