Salkkarit-Akin näyttelijä Sami Uotila: "Tyyne Puustisen murha on ollut Akille aina taakka"

Salkkarit palaa ruutuun 14. tammikuuta 0:30
Katso traileri Salkkarien tapahtumarikkaasta keväästä.

Salatut elämät juhlistaa 20 vuotta kestänyttä taivalta juhlajaksolla, jossa selviää faneja vuosikymmeniä askarruttanut mysteeri.

Suosikkisarja Salatut elämät alkoi 20 vuotta sitten Tyyne Puustisen murhalla. Murhaan saadaan vihdoin ensi viikon torstaina vastaus.

Sami Uotilan roolihahmo Aki Nikkinen oli yksi pääepäillyistä murhaan sarjan alettua. Uotilan mukaan Akin hahmo on vuosien ajan ottanut syytökset murhasta raskaasti.

– Tyyne Puustisen murha on ollut Akille aina taakka. Vaikka hän on itsenäinen ja muiden mielipiteet eivät kiinnosta, niin kyllä se on inhimillinen ihminen, eikä psykopaatti. Tietyllä tavalla hän haluaa muiden hyväksyntää, Uotila avaa hahmonsa tuntemuksia.

Aki joutuu avaamaan vanhoja haavoja vuosikymmeniä sitten tapahtuneen murhamysteerin palatessa puheenaiheeksi.

– Kun asia nousee uudelleen pintaan, on se kipeä paikka Akille, Uotila myöntää.

Uotila on tullut vuosien aikana tutuksi sarjan perinteisenä pahiksena, joka on aina juonimassa jotain. Näyttelijän mukaan hänen roolihahmonsa ei kuitenkaan ole läpikotaisin paha.

– Aki on nyt enemmän laskelmallisempi kuin ennen. Ei sen inhimillinen puoli ole kuitenkaan kadonnut mihinkään. Keinot ovat vain häikäilemättömiä, Uotila myöntää hahmostaan.

Pitkän uran tehnyt Uotila oli mukana 20 vuotta sitten, kun sarja alkoi. Aki poistui sarjasta pitkäksi aikaa 2000-luvun alun jälkeen. Uotila palasi Salkkareihin vuonna 2014 ja on ollut sarjassa mukana siitä lähtien. Suosikkinäyttelijä kokee erityistä ylpeyttä Salkkareiden pitkästä matkasta ja siitä, että hän on saanut olla siinä mukana. 

– Olen ylpeä Salatuista elämistä ja siitä, että olen osa tällaista tv-historian merkkitapausta. Huomaan, että meidän kesken, ketkä ollaan oltu sarjassa alusta alkaen, on sellaista positiivista jännitystä tulevasta 20-vuotisjuhlasta. Ollaan tunnettu niin kauan. Se on sellainen arvo, jolla on merkitystä, Nikkinen tunnelmoi.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä! Koko viikon jaksot C Moressa ennakkoon!

Lue myös:

    Uusimmat