Salkkareiden karmeimmat kuolemat – 18 vuoteen mahtuu kymmeniä traagisia kohtaloita

Salattujen elämien 18 vuoteen on mahtunut monta traagista kuolemaa. Muistatko näiden rakastettujen hahmojen kuolemat? 

Elias Vikstedt – traaginen yliajo 

Eliaksen kuolema (Petteri Paavola) on ollut yksi Salkkarit-historian traagisimmista kuolemista. Nuori mies oli täynnä elämän iloa, kun hänen henkensä vietiin. 

Elias oli juuri suostumassa Larin kosintaan, kun toistaiseksi tuntematon kaahari ajoi hänen ylitseen autotiellä. Elias paiskautui asfalttiin ja sai pahoja vammoja. Hän ehti sanoa Larille sanat "Tahdon" ennen kuin vaipui ikuiseen uneen.

Paula vaipui ikuiseen uneen

Paulan riipaiseva kuolema kuohutti koko Pihlajakatua. Paula Lepistöä (Johanna Nurmimaa) ammuttiin päähän Katariinan salaisen klinikan tanssiaisissa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa. Paula vajosi hetkeksi koomaan ja häntä pidettiin hengityskoneessa.

Lokakuussa 2014 esitetyssä jaksossa Paula lakkasi hengittämästä ja hänet todettiin aivokuolleeksi. Paulan sydän siirrettiin Jirin Nella-tyttärelle, joka tarvitsi sydänsiirrännäistä.

Markus Ekholm – huumeiden yliannostus

Andrei Sandbergin näyttelemä Markus Ekholm esiintyi sarjassa vuosina 1999–2002. Markus oli yksi alkuperäisistä sarjan hahmoista. Markus perusti yhdessä Aki Nikkisen (Sami Uotila) kanssa ravintola Barbaarin sekä yökerho Geelin. 

Markus oli naimisissa Elina Taalasmaan (Sanna Luostarinen) kanssa. Heidän avioliittonsa oli vaakalaudalla Elinan saadessa tietää Markuksen huumeiden käytöstä. Elina ja Markus olivat menossa häämatkalle Roomaan, mutta Markus kuoli huumeiden yliannostuksen seurauksena lentokoneessa.

Miia Laitela – aivokasvain

Miia Laitela oli Venla Saartamon esittämä henkilö, joka esiintyi Salatuissa elämissä vuosina 1999–2002. Miian perheeseen kuuluivat hänen isänsä Ismo Laitela (Esko Kovero) ja veli Kalle Laitela (Pete Lattu).

Miia kuoli aivokasvaimeen jaksossa 540 Tunteellinen totuusleikki. Juuri ennen kuolemaa Miian ylioppilasjuhlissa Inka Haapala (Saija-Reetta Kotirinta) esitti Miian laulun Siniseen. Inkan esittäessä kappaletta Miia liikuttui kyyneliin ja halusi hautajaisiinsa kyseisen kappaleen.

Miia kuoli aamulla Salinien luona. Hän hengitti syvään ja piti elämänsä suurta rakkautta, Saku Salinia (Jasper Pääkkönen) kädestä viimeisen kerran.

Juulia Autio – kaasumyrkytys

Juulia Autio (Oona Louhivaara) esiintyi Salatuissa elämissä keväästä 2007 syksyyn 2009. Juulia oli adoptoitu ja sai vasta aikuisena tietää adoptiostaan.

Juulia jäi Lasse Sievisen (Timo Jurkka) auton alle syksyllä 2008. Hän selvisi kuitenkin onnettomuudesta biologiselta isältään luovutetun munuaisen ansiosta. Syksyllä 2009 Juulia kuitenkin kuoli ravintola Kentaurin räjähdyksessä. Myöhemmin selvisi, että Juulia kuoli kaasumyrkytykseen ennen kaasuhellan räjähtämistä.

Myös Eero Vanala (Teemu Lehtiläkuoli Kentaurin räjähdyksen aiheuttamiin vammoihin.

Annika Sievinen – hukkuminen

Emmi Parviaisen näyttelemä Annika Sievinen oli mukana sarjassa vuosina 2004–2007. Hän saapui Pihlajakadulle oltuaan vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Annikan oli vaikeaa sopeutua Helsinkiin – hän ei saanut ystäviä, eikä kunnioittanut läheisiään.

Annika kuoli juhliessaan 18-vuotissyntymäpäiväänsä. Annika oli juhlimassa syntymäpäiväänsä rannalla siskojensa ja ystäviensä kanssa. Myös Annikan poikaystävä Romeo (Constantinos Mavromichalis) oli tullut paikalle juhlimaan.

Kesken juhlinnan Annika hyppäsi pää edellä veteen riemuissaan. Romeo huomasi, ettei tyttö nouse pintaan, ja haki Annikan vedestä. Paikalle kutsutut ambulanssimiehet yrittivät elvyttää Annikaa, mutta elvytys ei auttanut. Annika oli lyönyt sukeltaessaan päänsä kiveen ja menehtynyt.

Jenni Vainio – ampumavälikohtaus

Jenni Vainio (Anu Palevaara) kuoli siskonsa Katjan (Anu Koskinen) eteen Pihlajakatu 23:n ovella, kun Kuulia kiristänyt Heiskanen yritti ampua Seppo Taalasmaan (Jarmo Koski). Luoti osui vahingossa rapun ovesta kulkevaan Jenniin. Jenni kuoli Ossin (Sami Sarjula) käsivarsille.

Pihlajakatulaiset viettivät myöhemmin muistohetken Jennille, ennen kuin Katja vei Jennin ruumiin haudattavaksi Lempäälään. 

Muita hyytäviä kuolemia 

Toivo Karhu (Esa-Matti Pölhö) oli Nooalaislahkon johtaja, joka ihastui Miia Laitelaan. Toivo yritti saada Miiaa mukaan joukkoitsemurhaan. Toivo poltti itsensä hengiltä.

Riku Jääskeläinen (Janne Vakio) oli Antti ja Tanja Jääskeläisen lapsi ja Ami Vainion serkku. Rikulla oli ongelmia alkoholinkäytön kanssa, ja lopulta hän menehtyikin liikenneonnettomuudessa ajaessaan autoa suuttuneena ja humalassa.

Tobias Nylund (Hannu Abonce) oli fysioterapeutti, johon Heidi ja Peppi tutustuivat hevostallilla. Tobias lähti Tallinnaan Pepin kanssa ostamaan huumeita, ja pari päätti testata ostamiaan huumeita ennen myymistä. He molemmat joutuivat sairaalaan, ja sairaalassa Tobiaksen sydän pysähtyi.

Salatut elämät joka arkipäivä kello 19.30 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat