Salibandyn sopupelitapauksessa käänne: tuntuvat toimintakiellot lyhenivät, huipputärkeä sarjapiste palautettiin

Salibandyliiton valituslautakunta on muuttanut O2-Jyväskylän ja ÅIF:n välisestä Divari-ottelusta määrättyjä seuraamuksia, liitto tiedottaa. 

ÅIF:n päävalmentaja Sebastian Freudenthal ja O2-Jyväskylän kolleega Ilkka Peltonen määrättiin helmikuun lopussa vuoden toimintakieltoon ja joukkueilta vähennettiin yksi sarjapiste ottelun lopputuloksen sopimiseen vedoten.

Valituslautakunta kuitenkin lyhensi toimintakieltoja maanantaina – Freudenthal on pannassa marraskuun 2018 loppuun ja Peltonen syyskuun 2018 loppuun saakka. Joukkueille palautetaan lisäksi niiltä vähennetyt sarjapisteet.

Valituslautakunta katsoi Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmän tavoin, että valmentajat olivat 5-5-tasatilanteessa sopineet ottelun varsinaisen peliajan päättyvän tasan. Kilpailu- ja kurinpitoryhmän kannasta poiketen valituslautakunta kuitenkin näki, ettei ottelun lopputuloksesta sopimista voida laajentaa koskemaan myös varsinaisen peliajan tulosta. Valituslautakunta piti kuitenkin käytöstä epäurheilijamaisena, ja katsoi Freudenthalin olleen asiassa aloitteentekijä – siksi pidempi rangaistus.

Päätös palauttaa joukkueille sarjapisteet tarkoittaa sitä, että ÅIF nousee 26 pisteeseen ja O2-Jyväskylä 24 pisteeseen. ÅIF:n sarjasijoitus säilyy kymmenentenä, mutta O2-Jyväskylän sijoitus paranee yhdellä 11. sijalle. Samalla se säilyttää suoraan paikkansa Divarissa.

Osapuolilla on oikeus valittaa valituslautakunnan päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat