Mainos

Salibandyn sopupelitapauksessa käänne: tuntuvat toimintakiellot lyhenivät, huipputärkeä sarjapiste palautettiin

Salibandyliiton valituslautakunta on muuttanut O2-Jyväskylän ja ÅIF:n välisestä Divari-ottelusta määrättyjä seuraamuksia, liitto tiedottaa. 

ÅIF:n päävalmentaja Sebastian Freudenthal ja O2-Jyväskylän kolleega Ilkka Peltonen määrättiin helmikuun lopussa vuoden toimintakieltoon ja joukkueilta vähennettiin yksi sarjapiste ottelun lopputuloksen sopimiseen vedoten.

Valituslautakunta kuitenkin lyhensi toimintakieltoja maanantaina – Freudenthal on pannassa marraskuun 2018 loppuun ja Peltonen syyskuun 2018 loppuun saakka. Joukkueille palautetaan lisäksi niiltä vähennetyt sarjapisteet.

Valituslautakunta katsoi Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmän tavoin, että valmentajat olivat 5-5-tasatilanteessa sopineet ottelun varsinaisen peliajan päättyvän tasan. Kilpailu- ja kurinpitoryhmän kannasta poiketen valituslautakunta kuitenkin näki, ettei ottelun lopputuloksesta sopimista voida laajentaa koskemaan myös varsinaisen peliajan tulosta. Valituslautakunta piti kuitenkin käytöstä epäurheilijamaisena, ja katsoi Freudenthalin olleen asiassa aloitteentekijä – siksi pidempi rangaistus.

Päätös palauttaa joukkueille sarjapisteet tarkoittaa sitä, että ÅIF nousee 26 pisteeseen ja O2-Jyväskylä 24 pisteeseen. ÅIF:n sarjasijoitus säilyy kymmenentenä, mutta O2-Jyväskylän sijoitus paranee yhdellä 11. sijalle. Samalla se säilyttää suoraan paikkansa Divarissa.

Osapuolilla on oikeus valittaa valituslautakunnan päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.